Bu saat çok akıllı

İnternet dünyasında en çabuk sürede en çok fon toplamayı bir ‘akıllı saat’ başardı.

Bu saat çok akıllı
20 Nisan 2012 Cuma 08:39 tarihinde eklendi, 1.242 kez okundu.

 

Smartphone (akıllı telefon) olarak adlandırılan iPhone benzeri ürünlerin son dönemde yıldızının parlamasıyla bu alanda art arda yeni girişimler geliyor. Bunun son örneği iPhone ve Android işletim sistemi yüklü telefonlarla uyumlu çalışan bir kol saati
 
Pebble adlı saati geliştiren Allerta’nın genç patronları ABD’nin online yatırım toplama ağı Kickstarter.com’da 3 günde 3.5 milyon dolarlık fon sağlamayı başardı. Girişime destek verenlerin sayısı 24 bini aşmış durumda. Böylece bu alanda bir rekora imza atan saati geliştiren şirket ilk gününde 1 milyon dolar fon topladı. Elektronik kağıt ve elektronik mürekkep teknolojiyle geliştirilen yeni model saat 144x168 piksel çözünürlükte ekrana sahip.



 
Su geçirmeyen ve sahip olduğu tasarımla çizilme sorununu ortadan kaldıran saat, spor aktivitelerinde kullanım için de pek çok fonksiyona sahip durumda. USB yuva yoluyla şarj olan ürün telefonla Bluetooth teknolojiyle erişim sağlıyor, gelen uyarılarda titreşim özelliğini kullanabiliyor. 99 dolarlık fiyatla piyasaya çıkan ürün şu anda sadece internet üzerinden satılıyor.   

Milliyet