Bu silaha izin vermemiş

Ladin çim biçme makinesi şeklindeki silahın El Kaide'nin kullanmasına izin vermedi

Bu silaha izin vermemiş
02 Mayıs 2012 Çarşamba 15:43 tarihinde eklendi.

 

Usame Bin Ladin öldürülmeden birkaç ay önce terör örgütü El Kaide'yle bağlantısı olduğu bilinen bir internet sitesinde "insan biçen" bir silahtan bahsediliyordu.

"Çim makinası"ndan yola çıkılarak El Kaide yeni bir silah tasarlama peşindeydi. Bir kamyonetin önüne takılan, sürekli hareket halindeki bıçaklarla, kalabalığın içine girilecek ve büyük bir katliam yapılacaktı.
 
'EL KAİDE İÇİN KAYGILIYDI' 
 
Amerikan gazetesi San Francisco Chronicle'da yer alan habere göre, El Kaide içindeki birçok militan bu silahın yapılması için büyük bir heves gösteriyordu. Ancak El Kaide lideri Usame Bin Ladin'den "insan biçen" silaha veto geldi. Son yıllarını Pakistan'ın Abbottabad kentindeki villasında geçiren Usame Bin Ladin, kurduğu terör örgütünün geleceği hakkında kaygıya kapılmıştı. Ladin, insanların ot şeklinde biçilerek katledilmesine karşı çıkmıştı.
 
Öldürüldüğü evde ele geçirilen belgelere göre, Ladin, El Kaide'ye yeni bir vizyon çizmeye hazırlanıyordu. Söz konusu dökümanları okuyan eski bir ABD istihbarat elemanı, "Ladin, El Kaide'nin kurduğu vizyondan uzaklaştığını düşünüyordu" dedi.
 
'EL KAİDE'Yİ KONTROL EDEMİYORDU
El Kaide lideri Ladin, Yemen'den Somali'ye kadar örgüt adına bağımsız eylemler gerçekleştiren militanların, El Kaide'nin ismini kirletmeye çalıştığını düşünüyordu.