"Bu sınavın bilincindeyiz"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 27 Şubat'ta yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkan adayları arasında yer alan Ata Aksu, Türk futbolunun tarihi bir dönüm noktasında olduğunu, verilecek sınavın bir başkan seçme sınavının çok ötesinde öncelikle bir itibar sınavı olduğunu belirtti.

Bu sınavın bilincindeyiz
24 Şubat 2012 Cuma 22:21 tarihinde eklendi, 1.061 kez okundu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 27 Şubat'ta yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkan adayları arasında yer alan Ata Aksu, Türk futbolunun tarihi bir dönüm noktasında olduğunu, verilecek sınavın bir başkan seçme sınavının çok ötesinde öncelikle bir itibar sınavı olduğunu belirterek, ''Adaylığımı açıkladığım günden bu yana gerek Anadolu kulüplerimizden gerekse spor dünyamızın saygın temsilcilerinden aldığım destek mesajları hepimizin bu sınavın bilincinde olduğunu gösteriyor'' dedi. 
    
Ata Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, seçilecek başkanın Türk halkına ve uluslararası spor camiasına güven vermek zorunda olduğunu belirterek, ''Bu güveni şu ya da bu nedenle yaratamayacak bir başkanın bu tarihi ve zor virajı kazasız dönebilmesi mümkün değildir. Mümkün değildir çünkü onun başkanlığında alınacak her karar daha baştan kuşkuyla karşılanacak, en masum karar ve uygulamalar bile şaibeli damgasını yiyecektir'' ifadelerini kullandı. 
    
Türk futbolunun bir kez daha ilk günden güvensizlik ortamı yaratmış herhangi bir başkanla bir 'deneme' yapma lüksü olmadığını vurgulayan Ata Aksu, şunları kaydetti: 
    
''En kısa zamanda ve inşallah tahribatsız sonuçlanacak dava süreçlerinin devam ettiği bir ortamda, futbol dünyamızda federasyon seçiminin bile 'şike' ile yapıldığı intibasını yaratacak bu tür çözümler aslında çözümsüzlükten başka bir şey üretemez. 
    
Adaylığımı açıkladığım günden bu yana gerek Anadolu kulüplerimizden gerekse spor dünyamızın saygın temsilcilerinden aldığım destek mesajları hepimizin bu sınavın bilincinde olduğunu gösteriyor. 
    
Tüm futbol camiamızın ve kamuoyunun, eğer bu şerefli görev bana nasip olursa, tüm tecrübem, tarafsızlığım, adalet duygularım ve futbol aşkımla yepyeni ve gurur duyacağımız bir dönemin inşasına var gücümle çalışacağımı bilmesini isterim."