Bu taksimetre tersine çalışacak

Daha fazla yol gittikçe daha az ücret ödenecek taksi dönemi başlayacak

Bu taksimetre tersine çalışacak
14 Şubat 2013 Perşembe 17:35 tarihinde eklendi.

 

Samsun'da vatandaşların rahat taksi kullanımını temin etmek amacıyla daha fazla yol gittikçe daha az ücret ödenen taksimetreli taksiler yollarda olacak. Türkiye'de bir ilk niteliği taşıyan projeyle; Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile birlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da yakından ilgileniyor.
 
Büyükşehir Durak Taksileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Keleş yaptığı açıklamada, vatandaşlara taksiyi sevdirmek için taksimetrenin yol gittikçe az para yazdığı bir bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Projenin ön hazırlık çalışmalarına 2010 yılında başladıklarını söyleyen Keleş “ Bu düşüncemizi Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanımız Fevzi Apaydın ile paylaştık. Kendisi elektrik -elektronik ve makine mühendislerinden oluşan bir çalışma grubu oluşturdu ve çalışmalara başladı. Ancak projenin bazı araçlara uymaması konusunda bir çekince var. Bu yönde çalışmalar devam ediyor. Bize ulaşan bilgilere göre Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'da konuya sıcak bakıyor ve yakından ilgileniyor." dedi.
 
 
Projenin Türkiye’de ilk kez Samsun’da uygulanmasının planlandığını açıklayan Keleş “İnsanlara taksiyi sevdirmek için bu projeyi hazırladık. Bu projemizi büyükşehirlerdeki taksici arkadaşlarımızda paylaştık. Kendileri çok olumlu tepkiler verdi. İnşallah en kısa zamanda bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz “diye konuştu.

CİHAN