Bu tartışma Twitter'ı salladı

Kendilerine 'Eyüplüler' diyen bir grup 'Santral İstanbul' kampüsünde Eyüp ilçesinde yapılan 'Efes Pilsen One Love Festival'e karşı Twitter'da kampanya başlattı.

Bu tartışma Twitterı salladı
09 Temmuz 2012 Pazartesi 20:27 tarihinde eklendi, 1.385 kez okundu.

 

Bu yıl 11. kez düzenlenecek olan ve Bilgi Üniversitesi'nin Santral İstanbul yerleşkesinde 14-15 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan Efes One Love Festivali'ne karşı sanal medyada ilginç bir kampanya başlatıldı. Kampanyaya şarkıcı Murat Göğebakan'ın da "Eger ki Boyle bir organizasyon varsa yeri. Bence EYÜP sınırları değildir" şeklinde twitter üzerinden destek vermesi dikkat çekti.

'EYÜP'TE BİRA FESTİVALİ YAPILMAZ' DİYORLAR

Kendilerine "eyüplüler" diyen bir grup, yoğun bir şekilde Efes Pilsen One Love Festivali’nin Osmanlı'dan kalma ilk santral binasında ve Eyüp Sultan ilçesi sınırları içinde yapılmasına karşı çıkıp, bu yöndeki tepkilerini “Eyüp'te bira festivaline 'Hayır!..” başlığıyla Twitter’ın en çok konuşulan konusu yaptı.

'EYÜPLÜLERİ RENCİDE EDER'

Eyüp gazetesinin internet sitesinden bir açıklamada bulunan grup: "Biz kimsenin inancına yaşantısına sanat anlayışına karşı bir tepki koymuyoruz, bildirilen sanatçıların katılması ve kendi sanatlarını icra etmesine de bir itirazımız yok. Ancak Osmanlı'dan yadigar kalan bu mekanda ve Eyüp Sultan İlçesinin sınırları içerisinde, mübarek üç ayların içinde tam da Ramazan ayının girişine yakın bir tarihte böyle bir festivalin bizler gibi Tüm Eyüp'lüleri ve Eyüp Sultan severlerini rencide edeceğini hem siyasi ve mülki erkanın, hem de festivalin sponsoru olan firmaların ve Bilgi Üniversitesi yetkililerinin bilmesi ve bu hassasiyetlere uygun bir şekilde hareket etmesini istiyoruz.Eyüp Sultan'da bira festivaline HAYIR diyoruz."

Bir diğer taraftan Efes Pilsen One Love festivalinin müdavimleri ve tüm müzikseverler Twitter'da aynı “Eyüp'te bira festivaline 'Hayır!..” başlığı altında tepkilerini dile getiriyorlar. Hemen her yıl festival öncesi ortaya atılan bu konunun saçma olduğunu festivalin halka açık olmadığını ve kapalı bir alanda festival severlerin katılacağının altını çizerek herkesi One Love'a çağırıyorlar.

İşte o tweetler: 

Murat Göğebakan ‏@GogebakanMurat
Eger ki Boyle bir organizasyon varsa yeri. Bence EYÜP sınırları değildir #Eyuptebirafestivalinehayir


ferudun özdemir ‏@ferudunozdemir
Eyüp Sultan'da Yapılması Planlanan 'BİRA' Festivalini Şiddetle Kınıyor ve #Eyuptebirafestivalinehayir Diyoruz...


ALİ ARGAMA ‏@aargama
Bırakın ucuz insanlar ucuz içkileriyle birbirlerinin üstüne kussunlar.Sonra da rezil olmayı festival sansınlar..#Eyuptebirafestivalinehayir


Ezgi Aysal ‏@icyfeatpeople
Üniversite kampüsünde yapılacak olan festival için neden galeyana gelirsiniz? kişi kendinden sorumludur. #Eyuptebirafestivalinehayir


Yiğit S. ‏@Sufleci
#Eyuptebirafestivalinehayir diyenlere devlet ucretsiz iran bileti vermeli...


Star