"Bu tutum içerisinde kim herkes yapar"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Erdemli Yöneticiler Akademisi’nce düzenlenen sohbette ‘Türkiye’de Aydınlar ve Siyaset’ konulu sunum yaptı.

Bu tutum içerisinde kim herkes yapar
16 Ocak 2014 Perşembe 22:39 tarihinde eklendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “İster adına hizmet cemaati deyin, ister adına Fethullah Gülen Hocaefendi’ye gönül vermiş insanların oluşturduğu bir sivil toplum hareket deyin, ne derseniz deyin. Biz bu insanlarla bir derdimiz olamaz. Bizim onları hedef tahtasına koymamız söz konusu değildir. Böyle toptancı tutum içerisine kim girerse girsin yanlış yapar.” dedi.

2009’dan bugüne kadar bin 812 AK Partili belediyeye İçişleri Bakanlığı tarafından ön inceleme izni verildiğini belirten Çelik, “AK Partili belediye olunca yanlış yapmaz diye bir şey yok. 708 seferde Ak Partili belediyelerle ilgili soruşturma izni vermiş.

Bizim, yüz kızartıcı suç işledi diye ihraç ettiğimiz belediye başkanlarımız var. Şuanda hapiste olan belediye başkanları var. Bu memlekette tüyü bitmemiş yetimin hakkına kim elini uzattıysa biz o eli kırarız. Kim çalarsa, kim istismar ederse, yolsuzluk, istismar ederse biz onun karşısında oluruz. Ama yolsuzluklarla mücadele ederken usulsüzlük yapamazsınız.

Hukuku çiğneyemezsiniz. Hukuku sopa olarak kullanıp siyaseti dizayn etme gibi bir tertip içine giremezsiniz. Bunu yaptığınız zaman, yaptığınız şey hukuk falan olmaz. Bugünlerde tartışmanın özü esası budur. Beytül Mala el uzatan, kamu malına el uzatan, çalan çaldıran, rüşvet veren alan kimse bunun bedelini öder." ifadelerini kullandı.

Son günlerde yaşanan olaylara da değinen Çelik, “İster adına hizmet cemaati deyin, ister adına Fethullah Gülen Hocaefendi’ye gönül vermiş insanların oluşturduğu bir sivil toplum hareketi deyin, ne derseniz deyin. Biz bu insanlarla bir derdimiz olamaz. Öğrenci, öğretmen, esnaf, memur, sanayici, tüccar, ev hanımı, öğretim üyesi bu insanlardan oluşan ve muhafazakâr kitle olan bu insanlarla bizim kavgamız da olamaz. Bizim onları hedef tahtasına koymamız söz konusu değildir. Böyle toptancı tutum içerisine kim girerse girsin yanlış yapar.” şeklinde konuştu.


CİHAN