"Bu ülkede asla kriz çıkmaz"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, “17 Aralık’a kadar, Türk Lirası’nın değer kaybı. Maalesef bizi üzen bu. Bu hastalığa biraz da grip virüsü ile yakalandığımız için buna grip virüsü olarak bakıyoruz. Bu ülkede asla kriz çıkmaz, çıkmayacaktır” dedi.

Bu ülkede asla kriz çıkmaz
27 Ocak 2014 Pazartesi 00:07 tarihinde eklendi.



İzmir Denizlililer Derneği’nin Kaya Thermal Otel’de düzenlediği "Denizli'nin Türkiye Ekonomisindeki Yeri" konulu toplantıya Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’da katıldı.

Türkiye’nin kültür coğrafyasında ihracat ve ithalat rakamlarında gittikçe yükselen değer olduğun ileri süren Zeybekci, “İhracatımız 152,5 milyar dolar. İthalatımız 148 milyar dolar. Net fazla verdiğiniz yani yüzde 55 verdiğimiz ayrı bir hizmet sektörü. Bunun da baş atı başını çeken turizm sektörü. 45 milyar doların üzerinde bir gelirimiz var. Hizmet alanından. Giderimiz ise 20 milyar dolar. Türkiye olarak inanılmaz bir mesafe kat ettik. Özal ile başlayan öz güven ile ‘uyan artık, bu milleti şöyle sağına soluna bak’ diye bir süreçle Türkiye 1980 yılında 2,5 milyar dolar ihracatla, 2002 yılında 36 milyar dolar, 152 milyar dolara geldik” diye konuştu.

17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşanan gelişmelerden dolayı Türk Lirası’nın değer kaybına ilişkin açıklamalarda bulunan Nihat Zeybekci, “Merkez Bankası, ‘her ay piyasaya verdiğim 85 dolarlık para arzını düşüreceğim’ dedi. Bu söylenti çıktıktan sonra en hızlı gelişen 8 ülke Türkiye’de aralarında. Buralarda kendi milli paralarında aşağı doğru süzülme başladı. Türkiye bu meseleyi yüzde 4-6 oranında tuttu. Taki 17 Aralık’a kadar. Maalesef bizi üzen Türk Lirası’nın değer kaybı. Türkiye’nin tek başına ürettiği bir sıkıntı değil. Bu hastalığa biraz da grip virüsü ile yakalandığımız için biz buna grip virüsü olarak bakıyoruz. Bu ülkede asla kriz çıkmaz çıkmayacaktır.” dedi.


CİHAN