'Bu ülkenin vay haline'

Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması’nın Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde 3. Köprü inşaatının durdurulması talebiyle basın açıklaması yaptı.

Bu ülkenin vay haline
19 Eylül 2014 Cuma 16:16 tarihinde eklendi.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın inşaat sektörünün düzenleme ve denetleme içinde çalışması gerektiğine dikkat çekerek, "Bir de çok kısa vadeli küçük kalem oynatmalarla oluşan ölçüsüz rantlar var. Bu ölçüsüz rantların oluşmasıyla ilgili bizim eleştirilerimiz var" şeklindeki açıklaması üzerine konuştu. "Bir takım bakanlıkların İstanbul üzerinde plan yapma yetkisinin kalkması gerektiği" açıklamasında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a da seslenen Tekin, "Gelin TBMM’de bu rantla ilgili komisyon kuralım. Bu mücadelenizde sonuna kadar yanınızda olacağımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
 
Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması’nın Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde 3. Köprü inşaatının durdurulması talebiyle basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına çevrecilerin yanı sıra CHP Genel Sekreteri, istanbul Milletvekili Gürsel Tekin, milletvekilleri Mahmut Tanal, Melda Onur, Kadir Gökmen Öğüt, Aykut Erdoğdu da katıldı. Gürsel, 'ölçüsüz rantlar'la ilgili olarak, “Gecikmeli de olsa Sayın Ali Babacan’ın bu noktaya gelmesi son derece anlamlıdır. Sayın Ali Babacan siz rantla mücadele etmek istiyorsanız, rantla ilgili bütün bilgi ve belgelerin CHP’nin elinde olduğunu... Gelin TBMM’de bu rantla ilgili komisyon kuralım. Bu mücadelenizde sonuna kadar yanınızda olacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi. 
 
"BU ÜLKENİN VAY HALİNE"
 
Gürsel Tekin, “Sayın Babacan bir gecede yapılan plan arıyorsanız, buralarda yatıyor. Rantları soruyorsanız imar çetesine, beton lobisine bakacaksınız. Sizi beton lobisi tehdit etti, ne yazık ki sesiniz çıkmadı. Bir ülkenin bakanı beton lobisine teslim olacaksa bu ülkenin vay haline” diye konuştu.
 
'GÜNAYDIN SAYIN TOPBAŞ'
 
Gürsel Tekin konuşmasında, dün ‘bir takım bakanlıkların İstanbul üzerinde plan yapma yetkisinin kalkması’ gerektiği şeklinde açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a da yüklendi. Topbaş’ın yönetiminde 2007 yılında İstanbul’un anayasası olarak kabul edilen 1/100 binlik planların 450 kişilik bilim insanı ile hazırlandığını kaydeden Tekin, şöyle konuştu:
 
“1/100 binlik planda 3. köprü, 3. havaalanı, rant yoktu. Görüyorum ki o gün Topbaş da esir alınmış, teslim alınmış. Bütün olup bitenler karşısında suskun kalan Topbaş’ın dün açıklaması çok manidar. Topbaş ‘bütün Bakanlıkların plan yapma yetkisini iptal edelim’ diyor. Günaydın Sayın Topbaş. Sadece hem yönetip hem şikayet eden makam gibi davranmanızı kabul etmemiz mümkün değil. Sayın Topbaş rantla mücadele edecekseniz, Ankara’nın İstanbul’la ilgili müdahalesine direnç sergileyecekseniz, Ali Babacan’a söylemiş olduğumuz gibi sizin de yanınızda olacağımızı ifade etmek istiyorum”. 
 
DİLEKÇELERİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE VERDİLER 
 
Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması’nın hazırladığı basın açıklamasında 3. Köprü hakkındaki mahkeme kararının uygulanmasının İstanbul halkını kitlesel bir seferberlik ve ısrarlı bir eylem süreciyle mümkün olduğunu belirtti. Açıklamanın ardından milletvekilleri eşliğinde İl Müdürlüğü binasına giren grup, 3. Köprü ile ilgili devam eden süreç hakkında bilgi almak üzere hazırladıkları dilekçeleri teslim etti. Çevik kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı açıklama sonrasında grup olaysız şekilde dağıldı.