Bu yiyeceklerden uzak durun

Öğle yemeğinde yediklerinize biraz dikkat ederseniz, hem sağlıklı beslenebilir hem de kilolardan uzak durursunuz.

Bu yiyeceklerden uzak durun
24 Mart 2011 Perşembe 10:37 tarihinde eklendi, 1.166 kez okundu.

 

Hemen hemen hepimiz yoğun bir iş ortamında çalışırken öğle yemeğinde ne yediğimize dikkat etmiyoruz. Ancak tükettiğiniz yağlı, kalorili fast food tarzı beslenme ile sağlığınızı riske atıyorsunuz. 
 
Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, öğle yemeği için evde hazırlayacağınız sağlıklı sandviçler, bir gece önceden kalan yemekleriniz hazır gıdalara göre daha iyi birer alternatiftir.
 
İşte işyerinde öğle yemeğinde yemeniz veya uzak durmanız gereken yiyecekler:
 
Karbonhidrat dostu bir sandviç yapın. Tam buğday ya da taze mayalı ekmeği tercih edin. Burada porsiyon büyüklüğü kilit noktadır. Daha küçük dilimleri seçerek kalori ve karbonhidrat alımınızı azaltabilirsiniz. Eğer ekmeğinizin dilimleri büyükse ve fazlaysa sandviçinizin yarısını paketleyin, çantanıza atıp ertesi gün öğle yemeğinde yiyin. Sandviçinizin içinde domates ve koyu yeşil yapraklı marul gibi bol miktarda sebze olmalı. Sirke de içerebilir, sirke ve tuz yemeğinizin glisemik yüklemesini azaltmaya yardım eder. Çeşni için mayonez yerine hardal daha iyi bir seçenektir.
 
Bulgur, doğranmış maydanoz, salatalık, domates, zeytinyağı ve limondan yapılan kısır tarzı salatalar yiyebilirsiniz. Hızlı ve iyi karbonhidrat seçimi için, ince bir dilim peynir ya da vejateryan pizza iyi bir seçenek olabilir. Bunların glisemik indeksi düşüktür ve peynir sizi tok tutmaya yardım eder.
 
Bir gece önceden kalan yemeklerinizi yiyebilirsiniz. Sağlıklı bir öğle yemeğinin tadını çıkarmak için dünden kalan yemekler en hızlı, en kolay ve en doyurucu seçenektir. Vejetaryen yemekler ya da tavuk gibi yemekleri ertesi gün öğle yemeğinde tüketebilirsiniz.
 
Ancak, işyerlerindeki ve lokantalardaki yemekleri sıcak tutmada kullanılan buhar tezgahlarından uzak durun. Uzun süreli ısıtma besin değerini azaltıyor, yemekteki lifin çözülmesine yol açıyor ve böylece yemeğiniz çok yumuşak olur. Bu nedenle mideniz yiyecekleri glukoza çevirmek için daha az iş yapacaktır. Bundan dolayı kan şekeriniz hızlı bir şekilde yükselecektir.