Bucak'ta orman yangını

Burdur'un Bucak İlçesi'nde elektrik direğindeki kısa devreden çıkan yangında, 12 hektarlık çalılık alan zarar gördü.

Bucakta orman yangını
09 Haziran 2013 Pazar 17:43 tarihinde eklendi, 1.348 kez okundu.
Yangın, saat 13.00 sıralarında Kızakdere mevkiinde başladı. Bölgeden alevlerin yükseldiğini fark edenlerin haber vermesi üzerine yangına, Bucak Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, arazözlerle müdahale etti. Yangının rüzgarın etkisiyle genişlemesi ve kızılçam ormanına doğru ilerlemesi üzerine Burdur Orman İşletme Müdürlüğü ile Bucak Ağlasun ve Kızılkaya belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Yangına, Antalya Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 1 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopter ile Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 1 helikopter havadan müdahale etti. Yaklaşık 3 saat süren çalışmalar sonunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
 
12 HEKTAR ALAN YANDI
 
Bucak Orman İşletme Müdürü Mehmet Karabacak, yangının Kızakdere mevkiindeki elektrik direğinde meydana gelen kısa devreden çıktığını belirtti. Çalılık alana sıçrayan yangının kısa sürede genişlediğini kaydeden Karabacak, "Ekiplerimiz havadan ve karadan çok hızlı müdahale etti. Buna rağmen yaklaşık 12 hektar çalılık alan zarar gördü" dedi.

DHA