Bucaspor 2-1 Beşiktaş

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur mücadelesinde Beşiktaş, PTT 1. Lig temsilcisi Bucaspor'a mağlup olarak elendi: 2-1.

Bucaspor 2-1 Beşiktaş
05 Aralık 2013 Perşembe 20:06 tarihinde eklendi, 1.103 kez okundu.
Kartal, Trabzonspor ve Fenerbahçe'den sonra aynı turda alt ligden rakibine yenilerek kupaya mendil sallayan üçüncü büyük oldu.

Maçta Taylan'la iki şutu da direğe nişanlayan Bucaspor'un gollerini 41. dakikada Umut ve 78. dakikada Ricketts attı. Siyah-beyazlılara Ömer Şişmanoğlu'nun 65. dakikadaki golü tur için yetmedi. Sarı-lacivertli futbolcular galibiyetin ardından büyük coşku yaşadı. Atatürk Stadı'ndaki mücadelede tribünlerde 15 bin civarında seyirci olmasına rağmen biletli sayısı 6172'de kaldı.
 
12. dakikada Okan'ın pasıyla ceza alanına giren Atilla, Franco'dan sıyrıldıktan sonra karışı karşıya vurdu, Cenk topu kornere çeldi.
 
28. dakikada Emre Şahin ortaladı, Beşiktaş savunması ofsayt gerekçesiyle durakladı, topla ceza sahasında buluşan Taylan'ın şutu yan direkte patladı.
 
41. dakikada orta sahada Oğuzhan'ın kaptırdığı topu Atilla sol kanattan hareketlenen Umut'a çıkardı, Umut ceza sahasına girer girmez sert bir şutla Cenk'i avladı: 1-0.
 
55. dakikada Muhammet'in ceza sahası dışından aşırtma şutunu Ömer parmaklarının ucuyla kornere çeldi.
 
60. dakikada Eneramo soldan sıfıra inip ortaladı, Holosko'nun kafa şutunda top Ömer'de kaldı.
 
65. dakikada Gökhan Töre, Serdar'la verkaç yapıp sağ çaprazdan ceza sahasına girdi, ortasını penaltı noktasında Ömer Şişmanoğlu ağlara yolladı: 1-1.
 
67. dakikada Eneramo'nun yaklaşık 30 metre mesafeden kmullandığı serbest vuruş üstten auta çıktı.
 
78. dakikada orta sahadan sürüklediği topla kaleye sokulan Ricketts ceza sahasına girmeden çok sert bir vuruşla takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.
 
85. dakikada soldan hızlı hücuma çıkan Taylan'ın yerden şutu yan direkten döndü.

DHA