Buenos Aires Olimpiyat seçimlerine hazır

İstanbul, Tokyo ve Madrid'in yarıştığı seçimler sonrası aynı zamanda Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) yeni başkanı da belirlenecek. 2020 Olimpiyatları'na dahil edilecek spor dalı da komitenin ajandası içinde yer alıyor.

Buenos Aires Olimpiyat seçimlerine hazır
03 Eylül 2013 Salı 20:42 tarihinde eklendi.
Buenos Aires'in, 10 Eylül'de sona erecek ev sahipliğinden toplam 4 milyon Dolar turizm geliri elde etmesi bekleniyor.
 
Devlet başkanları, prensesler, sporcular, iş adamları ve gazetecilerden oluşan yedi binden fazla kişi 2020 olimpiyat şehri seçimleri için Buenos Aires'te toplanıyor. Türkiye, Başbakan Erdoğan'ın liderliğinde 600 kişiyle İstanbul'un adaylığını desteklemek için Buenos Aires'e gidecek.

Erdoğan'a, Spor Bakanı Suat Kılıç, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, THY Genel Müdürü Temel Kotil'in yanı sıra iş adamları Ferit Şahenk, Ali Koç, Süreyya Ciliv ve Mehmet Uçan eşlik ediyor. Başbakan Erdoğan, Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kircher'le resmi bir görüşmede de bulunacak.
 
Seçimleri izlemek için dünyanın her yerinden toplam 2 bin 500 gazeteci akreditasyon yaptırdı, ama ağırlık Japonlar'da. seçimleri 600 Japon gazeteci izleyecek. Konuyla ilgili DHA'ya konuşan Buenos Aires Japon Konsolosluğu Basın Müşavirliği, gazetecilerin Japon devletinin davetlisi olarak gelmediklerini söyledi.

Müşavirlik, seçimleri resmi olarak kaç kişinin izleyeceğini şimdilik açıklamayacaklarını söyledi. Japonya'yı resmi düzeyde Başbakan Shinzo Abe, Prenses Akiko ve Takamado, Tokyo Valisi Naoki Inose, Tokyo 2020 Başkanı Masato Mizuno ve olimpiyat şampiyonu sporcular temsil ediyor.
 
Çok az şansı olduğu söylenen İspanya'nın heyeti ise Başkan Mariano Rajoy liderliğinde temsil ediliyor. Prens Felipe ve Leticia, Madrid Belediye Başkanı Ana Botella, Tenisçi Rafael Nadal heyetin ağır toplarından. Monaco Prenci Albert, Lichtenstein prensesi Nora, Ürdün prensi Faysal Bin El Hüseyin, Katar Emiri ve Paris Saint-Germain ekibinin sahibi Tamiz bin Hamid El Thani de seçim heyecanını yerinde yaşayacaklar.

DHA