Bugün Mevlit Kandili

Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifinin 1442'nci yıldönümü, Mevlit Kandili ile idrak edilecek

Bugün Mevlit Kandili
23 Ocak 2013 Çarşamba 08:52 tarihinde eklendi, 4.511 kez okundu.

2013 Yılı Mevlid Kandili bu sene 23 Ocak Çarşamba akşamını 24 Ocak Perşembe gününe bağlayan geceye denk geliyor.

 
İslam alemi Peygamber Efendimiz'in dünyaya teşrif ettiği geceyi Mevlid Kandili ile bir kez daha idrak edecek.1442 yıl önce dünyaya inen nur.
 
Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa'nın dünyaya teşrifi...Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gece Mevlid Kandili...İnsanlık alemi Peygamber sevgisini Mevlid Kandili ile idrak edecek.
 
Salavat-ı Şeriflerle Kutlu Nebi bir kez daha anılacak.Eller semaya açılıp, dualar edilecek.
 
Peki Mevlid Kandili nedir?
 
Mevlit ; Mevlid, doğum zamanı demektir. Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir.Peygamber efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır.
 
Mevlid Kandili Nedir Anlamı bilgi ; İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü"l-evvel ayının 12. gecesi doğmuştur. Bu mübarek geceye "Mevlid Kandili" denir.
 
HZ.Muhammed'in (s.a.v) doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlık almış yürümüş, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti.
 
Sevgili Peygamberimiz'in (s.a.v) tebliğ ettiği İslâm dini ile dünya aydınlandı, tek Allah inancı ile kalpler nurlandı. Eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi. O"na inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu. O"nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır.