Bugün Mevlit Kandili

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı

Bugün Mevlit Kandili
14 Şubat 2011 Pazartesi 11:09 tarihinde eklendi.

 

Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan mesajında, 14 Şubat Pazartesi gününü 15 Şubat Salı gününe bağlayan gecenin Mevlit Kandili olduğunu belirtti.
 
Görmez, şunları kaydetti: "Yüce Rabbimizin bütün alemlere gönderdiği en son rahmet elçisi Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın hicri takvimle Mevlit Kandili’ni idrak edeceğiz. Öncelikle kandilin bütün insanlığın yüreğinde muhtaç olduğumuz manevi ışığa dönüşmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor, ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum.
 
Sevgili Peygamberimizi anlatan en güzel kavram şüphesiz rahmettir. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de Resul-i Ekrem’e hitaben: ’Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik (Enbiya 21/107)’ buyrulmuştur. Sevgili Peygamberimiz de kendisinin rahmet peygamberi olduğunu ve bu rahmeti yeryüzünde egemen kılmak için her türlü sıkıntı ve meşakkate katlanmaya razı olduğunu ifade etmiştir.
 
Bugün Hz. Peygamber’in merhamet etmeye ve müsamaha göstermeye yönelik insanlığa sunduğu zengin mirastan yararlanmak ve sosyal yapımızda aksayan unsurların çözümünde bu dinamik değeri harekete geçirmek gerekmektedir.
 
Bu çerçevede bir merhamet eğitimi ve merhamet kültürü seferberliğine muhtacız. Onun bize öğrettiği merhamet, içimizde bir yerlerde sönmeye yüz tutmuş insanlık kandilini yeniden tutuşturan ve bizi en temel halinde insanlığımıza geri çağıran bir duygu, düşünce, tutum ve davranışlar manzumesidir."
 
KANDİL'DE SEVGİLİLER GÜNÜ OLUR MU?
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez daha önce yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Sevgililer Günü ve Mevlit Kandili'nin aynı güne denk gelmesi ne güzel bir tesadüf veya tevafuk. Biz kendi kültürümüzde sevgili peygamberimize 'Sevgililer Sevgilisi' adını veriyoruz. İki günün tesadüf etmesini bir güzellik olarak görüyorum." 
 
GÖRMEZ, HACIBAYRAM CAMİİ’NDE VAAZ VERECEK
 
Bu arada, Mevlit Kandili dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hacıbayram Camii’nde vaaz verecek.
 
Kandil programında, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz dua edecek. Program, TRT 1, TRT Avaz ve TRT Arapça kanallarından canlı yayınlanacak.
 
TRT’deki programda, Romanya’daki Mecidiye Sultan Abdülmecit Camii ve Kırım Akmescit (Simferepol) Kebir Camii’nden canlı bağlantı kurulacak.