Bülent Arınç'a Paris'te protesto

Paris'te Avrupa Medya Buluşmaları için bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sciences Po Üniversitesi'nde katıldığı konferans sonrası protesto edildi.

Bülent Arınça Pariste protesto
15 Nisan 2013 Pazartesi 23:43 tarihinde eklendi, 1.032 kez okundu.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Fransa'nın köklü üniversiteleri arasında yer alan Sciences Po Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren CERI (Center for International Studies and Research) tarafından düzenlenen konferansa katıldı.

"İnsan hakları ve Türkiye'de değişim süreci' konusunda herhalde Paris'ten daha anlamlı bir yerde konuşamazdım diye düşünüyorum" diyen Arınç, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

Konferans bitiminde bir ögrenci 'KESK'E özgürlük' yazısı bulunan döviz kaldırdı. Bir başka katılımcı 'Tutuklu öğrencilere özgürlük' diye bağırdı. Güvenlik görevlilerinin protestocuları salondan çıkartmak istemesi üzerine, Arınç öğrencilerin salonda kalması için güvenliği uyardı.

Konferans sonrası Arınç, Paris Büyük Camisi'ni ziyaret etti. Bülent Arınç daha sonra Fransa İslam Konseyi (CFCM) Başkanı Muhammed Musavi Paris Cami baş imamı Dalil Bubeker, Fransa İslam Konseyi Türk temsilci Ahmet Ograş ve diğer temsilcilerle bir araya geldi. 

DHA