Bülent Arınç’tan önemli açıklamalar

Ak Parti Bursa Milletvekili Aday Tanıtım töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu seçimde kendisi ve onun gibi bazı arkadaşlarının olamayacağını söyledi.

Bülent Arınçtan önemli açıklamalar
18 Nisan 2015 Cumartesi 19:27 tarihinde eklendi.
Ak Parti Bursa Milletvekili Aday Tanıtım töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu seçimde kendisi ve onun gibi bazı arkadaşlarının olamayacağını söyledi. Aktif siyasette dinlenme noktasında olduğunu belirten Arınç, "Siyaset ölünceye kadar parlamentoda yapılacak bir şey değil. Herkes günlük hayatında, fikri hayatta, eğitimde de siyaset ile meşgul olmalıdır" dedi.  
 
Yeri ve zamanı gelince insanların siyasete ara vermesi gerektiğini bildirden Arınç, şöyle devam etti: "Zamanı gelince 'ben bu noktada yokum' demeli, insan. Yaşımız o kadar ilerlemedi. Ben şimdi üzülüyorum. Adam 78 yaşına gelmiş, 'Hala milletvekili olacağım' diye çabalıyor. Buna bir son vermek lazım ve en iyi noktada siyasete bir son vermek lazım. Sırtına tekme vurulmadan, 'git' denilmeden, 'artık seni istemiyoruz' denilmeden, insan gitmesini de bilmeli be kardeşim. Siyaset böyle bir şey. Yapacağını yaparsın, günün birinde 'bana allahaısmarladık. Bunu benden daha iyi yapacak insanlar var. Onlar gelsin' dersin. Ben onlardanım şahsen. Eminim benim gittiğim yerden benden 10 misli daha güzel hizmet edecek güzel kardeşlerim gelecek. Bende yaptıklarımla, aşağı yukarı yapabildiklerimle hayatta bir iz bırakarak gidebilmişsem, insanların gönlünde yer tutacağım." 
 
PARTİ DEĞİL MARTİ 
 
Seçime 20 partinin gireceğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bunların büyük bir kısmının parti değil, marti olduğunu belirtti. Rakipleri olarak 3 parti olduğunu vurgulayan Arınç şunları söyledi: "HDP'nin tek amacı var. Barajı geçmek. Barajı geçmekle, Ak Parti'nin milletvekili sayısından çalmak ve Ak parti'yi 300'den ne kadar az alabilirse, o noktaya getirmeye çalışıyor. İktidar amacı yok. İktidara gelmek amacı yoksa neyi amaçlıyor: 'Ben barajı aşayım. İdeolojim gereğince ülkede bugüne kadar ne yapmaya çalışmışsam, örgüt adına da onları gerçekleştireyim. Örgütten de neyi kasttettiğimi hepiniz çok iyi biliyorsunuz. İkinci parti MHP. 'Ben iktidar olacağım' diyor mu? Hayır. Oy hedefini açıklıyor mu? Hayır. Birileri konuşuyor. Onlara da pek kulak kabartmayın. Profesor lakaplı birisi toplamış, çarpmış, bölmüş, yüzde 41 falan olur' diyor. Bursalılar iyi hatırlayacaktır. Ben Mahalli seçimlerde Bahçeli için yüzde 20, Kılıçdaroğlu için yüzde 30 oy hedefi koydum. Bunun altında oy alırsanız siyasete veda eder misiniz? dedim. Hepsi duymazdan geldi. Hiç birisi tınlamadı. Yüzde 20, yüzde 30'u önüne koyamayan bir siyasi parti iktidar olmayacaksa, niçin Ak Partiye'ye karşı bu savaş tamtamlarını çalıyor? MHP istiyor ki 'Yeter ki Ak Parti gitsin. Kim gelirse gelsin' CHP'nin çok şükür ağzından bir bakla çıktı. 'Tek Hedefim yüzde 35 oy almaktır' dedi. Yüzde 35 ile iktidar olamayacağını biliyor, hazret. Yüzde 30'u düşünmeyen insan yüzde 35 hedefini koydu? En yüksek hedefi o  da onun için. Yüzde 35 ile iktidar olunmaz. Ak Parti yüzde 36 ile iktidar oldu, ama yedi parti barajın altında kaldı. Biz O yüzden iktidar oldu.  Sen tüm partilerin baraj altında kalacağını, sadece CHP'nin yüzde 35 ile iktidar olacağını mı söylüyorsun? Aklına şaşmak lazım. O da 'şu Ak parti gitsin de, memleket ne olursa olsun' Sonunda dışarıda söyleyemediğini, içeride söyledi. AB'nin büyükelçilerine yemek verdiği toplantıda, 'biz HDP ve MHP ile  koalisyon hükümeti kuracağız' dedi. Ha şöyle. adam gibi konuş. Demek sen HDP ve MHP ile koalisyon hükümeti kuracakın öyle mi? 'Ak Parti gitsin, ülke ne olursa olsun. Biz Ak parti dışındaki partilerle koalisyon kuracağız' Koalisyonlar bu ülkeye hiç bir şey kazandırmadı. Koalisyonlan birbirlerini yemekle geçti. İnsanlar kardeş kavgasına düştü. Ülke felaketlere sürüklendi. IMF'in kıskacına girdiler. Bakın şu muhalefetin haline, 'Ak Parti gitsin de tekrar eski günler gelsin' diye sadece sadece sigarasını yakmak için komşusunun evini ateşe verenler gibi ülkenin yanışından medet bekliyorlar." 
 
Ak Parti'nin milletin kabul olunmuş duası olduğunu belirten Arınç, "Kendi içimizde biz zaman zaman eleştiri yaparız. Zaman zaman birbirimize karşı 'şöyle olsaydı daha iyi olurdu'  deriz. Ama bizim en kötümüz, onların en iyisinden daha yüksektir, daha çok vatanını milletini düşünüyordur. Ak Parti'nin kıymetini bilelim" diye konuştu