Bülent Ersoy'dan olay sözler!

Muazzez Abacı ve Adnan Şenses'le birlikte Bostancı Gösteri Merkezi'nde konser veren Bülent Ersoy, sahne öncesi yaşanan gerginlikle ilgili açıklama yaptı.

Bülent Ersoydan olay sözler!
11 Nisan 2012 Çarşamba 08:59 tarihinde eklendi, 1.184 kez okundu.

 

Geçtiğimiz günlerde Muazzez Abacı ve Adnan Şenses'le birlikte Bostancı Gösteri Merkezi'nde konser veren Bülent Ersoy; sahne öncesi yaşanan ve basına da yansıyan gerginliğin perde arkasını anlattı. İşte açıklamaları:
 
Abacı'nın sahne stresi sanırım çok erken saatlerde başlamış olacak ki; aldığı alkol belirli bir miktarı aşınca, bu dengesiz, tutarsız durum yaşandı.
 
Şahsımı kastederek kullandığı terbiyesiz cümlelerin nedeni; konser öncesi, sound-check anında, kendisinin elinden mikrofonunu çekip almam olarak lanse edildi. Ama ben Abacı ve Şenses'le prova yapmadım. Konserin yapımcısı ve orkestradaki 25 arkadaşım tek başıma soundcheck yaptığımı doğrular.
 
GEÇ KALMADIM
 
Pek çok kişinin bildiği üzere; ben her konserimde Swarovski taşlarıyla bezenmiş özel mikrofonumu ve özel nota sehpamı kullanırım. Abacı ile birlikte sound-check yapmış olsaydık bile, kendisinin mikrofonu ayrı, benimki ayrı olacaktı.
 
Edindiğim bilgiye göre; Abacı konser günü Şenses'le prova yaparken, herkesin duyabileceği bir şekilde "Konser vakti geldiğinde, Bülent'in hazır olmadığını görmek istemiyorum. Eğer böyle bir şey yaşanırsa, gazetecilere ağır bir açıklama yaparım" demiş. Yani konser günü; daha biz karşılaşmadan, negatif ve sinirli bir ruh yapısı içindeymiş. Saat 21.15'te tüm hazırlıklarımı bitirmiş olarak sahneye doğru hareket ettim. Nasıl olduysa, Allah'ın inayetiyle bu kez hiç geç kalmadım!
 
BANA YAKIŞMAZDI
 
Kendisinin sarf ettiği negatif, sevgisiz, saygısız, terbiyesiz cümleleri, mırıldanmalarını ben de duydum ama ona cevap vermeyi kendime yakıştıramadım. Ne kadar hazırcevap ve korkusuz olduğumu, çok ağır haraket ettiğimi herkes bilir. Ama ben sustum; böyle bir gecenin büyüklüğüne gölge düşürmek istemedim. Çok profesyonelce davrandım. Ona cevap vermem; ne bana yakışırdı, ne 41 yıllık sanat hayatıma, ne de salondaki 3 bin muhterem dinleyiciye...
 
Konser sonrasında Abacı'nın aşırı ısrarı neticesinde kendisini kıramayıp gece kulübüne gittim. Ama bir saat oturup, "Uykum var" deyip ayrıldım.
 
O HAZIMSIZ KADIN GİTTİ YERİNE ESPRİLİ BİRİ GELDİ
 
Abacı'ya bana neden bu şekilde davrandığını sordum ama cevap alamadım. Profesyonelliğimi devreye soktum; 'Birbirimizle cicikuku olmaya mecbur değiliz, işimizi yapacağız' düşüncesiyle, sahnede koltuğuma oturdum, eserlerimizi birlikte okumaya başladık. Ama üçüncü şarkıdan sonra, o hazımsız Abacı gitti; yerine gülen, espriler yapan, bana dokunan, sıcak ve çok mülayim bir kız geldi.
 
ABACI: SADECE GÜLÜYORUM!
 
Geçtiğimiz cumartesi gerçekleşen konser öncesinde gazetecilerin karşısına birlikte çıkan Muazzez Abacı, Bülent Ersoy ve Adnan Şenses; çok gergindi. Abacı ile Ersoy konuşmamış, Şenses sinirli bir tavır sergilemişti. Abacı'nın "Hasta! Tek dev varmış, aptal" diye mırıldanması merak uyandırmıştı. Sahneye çıktıklarında ise bu gerilim sona ermiş, espriler havalarda uçuşmuştu. Bülent Ersoy'un yaşananlarla ilgili yaptığı bu açıklamalara Muazzez Abacı'nın cevabı da gecikmedi: "Bülent Ersoy'un bu açıklamalarına sadece gülüyorum. Cevap vermeyi bile gereksiz buluyorum. Bu tarz haberlerle gündeme gelecek biri değilim."