Bülent Uygun'a müjdeli haber

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, teknik direktör Bülent Uygun'un idari tedbir kararını kaldırdı.

Bülent Uyguna müjdeli haber
31 Mart 2012 Cumartesi 12:18 tarihinde eklendi, 1.146 kez okundu.

 

 
TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, kurul başkanının çağrısı üzerine bugün olağanüstü toplanan Tahkim Kurulu'nun, Bülent Uygun'un, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) 29 Mart Perşembe günü idari tedbir kararının devamına dair kararına yaptığı itirazı incelediği bildirildi.
 
Bülent Uygun vekili tarafından dosyanın duruşmalı olarak incelenmesi talebinde bulunulduğu, dosyanın mahiyeti ve özelliği nedeniyle talebin reddine karar verilerek incelemeye geçildiği belirtilerek, ''Tedbir kararına esas teşkil eden dosya ve ekleri PFDK'dan istendi, incelendi. Yapılan müzakere neticesinde, tedbirli geçen süre ve FDT'nın 84. maddesindeki şartlar birlikte değerlendirildiğinde itirazın kabulüne; PFDK'nın 29.03.2012 tarihli ve 2011-2012/10-14 sayılı idari tedbirin devamına dair kararının oy birliğiyle kaldırılmasına karar verilmiştir'' denildi.
 
Şike ve teşvik primi eylemlerinde bulunmak şüphesi ve iddiası ile 15.08.2011 tarihinden itibaren idari tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilen Uygun hakkında PFDK, idari tedbir kararının kaldırılması yönündeki başvurusu üzerine 29 Mart Perşembe günü idari tedbir kararının kaldırılmasını gerektiren bir neden bulunmadığını belirterek, talebin reddine karar vermişti.
 
Bülent Uygun, 28 Mart Çarşamba günü Bank Asya 1. Lig takımlarından Elazığspor ile sözleşme imzalamıştı.