Bulgaristan geri almadı, itlaf edildiler

BULGARİSTAN'da otlarken sınır geçip Edirne'nin Yolüstü Köyü'ne gelen ve Bulgaristan'ın AB yasaları gereği geri almayınca, ortada kalan 4 inek kesilerek gömüldü.

Bulgaristan geri almadı, itlaf edildiler
27 Ekim 2016 Perşembe 15:55 tarihinde eklendi.
Bulgaristan'dan 26 Eylül günü otlarken sınırı geçen 4 inek, Edirne'nin Yolüstü Köyü'ne gelince, sınırda görevli jandarma ekipleri tarafından bulundu. Jandarmanın inekleri teslim ettiği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosluğu'na yazı yazarak, inekleri geri göndermek istediklerini bildirdi. Bulgaristan Konsolosluğu da resmi yazıya, üye oldukları Avrupa Birliği (AB) mevzuatı gereği inekleri geri kabul edemeyecekleri cevabını verdi.
 
Bulgaristan'ın geri almalı kabul etmemesi üzerine Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, inekleri Yolüstü Köyü muhtarlığına yediemin olarak teslim etti. Bu süre içinde Bulgaristan'ın iade almadığı inekler için, 'Hayvan hastalıkları ile mücadele ve hayvan hareketleri kontrolü' genelgesi gereği, inekler yedieminden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından alındı. İnekler, daha sonra Yolüstü Köyü'nde kesilerek itlaf edildikten sonra toprağa gömülüp, üzeri de kireçle kapatıldı.