Bulgaristan'da ırkçılık protestosu

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da ırkçılık belirtilerine karşı mum yakma eylemi düzenlendi

Bulgaristanda ırkçılık protestosu
05 Kasım 2013 Salı 23:41 tarihinde eklendi.

İnternette organize olan kişiler Sveta Nedelya kilisesi önünde toplanarak "İnsanlık namına bir mum" sloganı altında sessiz eylem yaptı.

Ülkede son birkaç gündür yabancılara karşı artan kinin önüne geçebilmek için bu tür faaliyet düzenleyen organizatörler, eyleme gelemeyenlerin evlerinde birer mum yakmalarını talep etti. Bugün erken saatlerde mülteci kampı yakınlarında 17 yaşında bir Suriyeli mülteci bıçaklandı. Hayati tehlikeyi atlatan genç Suriyeli, ameliyatın ardından birkaç gün içinde taburcu edilmesi bekleniyor.

Öte yandan, iki gün önce 20 yaşında bir Bulgar kadın, Cezayirli biri tarafından gasp esnasında bıçaklandı. Kimliği tespit edilen bu kişi polis tarafından henüz bulunamadı. Bu olaydan sonra milliyetçi unsurlar miting düzenleyerek yabancılara karşı kampanya başlattı. İçişleri Bakanı Tsvetlin Yovçev, ırkçılığın büyümesine izin verilirse, bunun toplumda iyileşmesi zor bir yara açacağını kaydetti.

Yovçev, mülteci dalgasının belirli ülkelerde yoğunlaşarak orantısız bir dağılım oluşturmak yerine tüm AB ülkelerine eşit bir dağılım yapılması çağrısında bulundu.


CİHAN