Bundan kötüsü küme düşmek!

Galatasaray'ın eski milli futbolcusu Hasan Şaş, tarihinin en kötü günlerini geçiren sarı-kırmızılı takımın unutamayacakları bir dönem yaşadığını söyledi.

Bundan kötüsü küme düşmek!
17 Nisan 2011 Pazar 13:55 tarihinde eklendi, 1.107 kez okundu.

 

Özhan Canaydın anısına düzenlenen 14. Geleneksel Pertevniyal Koşusu organizasyonuna katılan Hasan Şaş, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın çok kötü bir dönem geçirdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: 
    
"Galatasaray daha önce de böyle bir duruma düşebilirdi. 2005 yılından sonra büyük bir kaos yaşadık ama şampiyonluklarla bunlar bir şekilde örtüldü. Galatasaray gerçekten çok kötü bir dönem yaşıyor. Zaman zaman büyük takımlar böyle dipleri görebiliyor. Önemli olan hatalardan ders çıkarıp, ona göre davranmaktır. Hatalar iyi analiz edilirse bence tekrar başarılı olur. Ama bu dönem gerçekten Galatasaray taraftarının ve hiçbirimizin unutamayacağı bir dönem. Allah göstermesin bundan daha kötüsü herhalde küme düşme olur artık" ifadelerini kullandı. 
    
Hasan Şaş, büyük takımların iyi yerli futbolcu sıkıntısı yaşadığını dile getirerek, "Baktığınız zaman Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray iyi Türk oyuncu bulmakta çok zorlanıyor. Yüksek ücretle yurt dışından yapılan transferler nedeniyle altyapıya önem verilmiyor. Altyapıya kaynak aktarılması lazım. Bu dönem Türk futbolu açısından kısır bir dönem. İyi Türk futbolcu bulamıyorsunuz. Türk oyuncu var ama büyük takım oyuncusu bulamıyorsunuz. Bu da Futbol Federasyonu'nun ele alması gereken bir durum" diye konuştu. 
    
Sarı-kırmızılı kulübe karşı şu an herhangi bir kırgınlığının olmadığını anlatan Hasan, "İlk zamanlar kırgınlık vardı ama artık geçti. Artık görev alabilecek duruma da geldik. Galatasaray için iyi şeyler yapmak istiyoruz. Biz hizmetimizi verdik, birçok şampiyonluk yaşadık ve kupa kaldırdık. Tekrar hizmet vermek durumunda hissediyorum kendimi" dedi.