"Bundan sonrası diktatörlük"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, ''Gelinen nokta, demokratik hukuk devleti varlığının son kalıntılarının da ortadan kaldırılma noktasıdır. Bundan sonrası, açık keyfilik, denetimsizlik, kısacası diktatörlük düzenidir'' değerlendirmesinde bulundu.

Bundan sonrası diktatörlük
13 Şubat 2012 Pazartesi 19:10 tarihinde eklendi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 
    
Birgül Ayman Güler, yaptığı yazılı açıklamada toplantıda ele alınan konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. 
    
MYK toplantısında, yargı sistemindeki değişiklikler ile yargıç-savcı sistemi üzerinde gerçekleştirilen uygulamaların, temel anayasal ilke olan hukuk devleti ilkesini kökten yaraladığı görüşünün bir kez daha vurgulandığını savunan Birgül Ayman Güler, şunları kaydetti: 
    
''Demokratik devlet ilkesi adına kaldırılması gerektiğini pek çok kez dile getirdiğimiz Özel Yetkili Mahkeme hukuksuzluğuna, kamu yönetiminin üst kademelerinde Özel Yetkili Görevlilik uygulamasının eklendiği görülmektedir. Bu AKP uygulaması, kamu yönetimi düzeninin yasallık ilkesinden uzaklaştırıldığına açık bir kanıt oluşturmaktadır. Gelinen nokta, demokratik hukuk devleti varlığının son kalıntılarının da ortadan kaldırılma noktasıdır. Bundan sonrası, açık keyfilik, denetimsizlik, kısacası diktatörlük düzenidir.'' 
    
Toplantıda 16. Olağanüstü Kurultay çalışmalarının gözden geçirildiğini, Tüzük Hazırlık Komisyonunun yaptığı çalışmaların değerlendirildiğini belirten Birgül Ayman Güler, kurultayın örgütlenmesi ve tüzüğe ilişkin gelecek günlerde yapılacak hazırlıkların da ele alındığını aktardı. 
    
Birgül Ayman Güler, toplantıda Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyeliklerine atama yapıldığını da bildirdi.