Bunlar da 'jigolo' çetesi

Antalya'da erkekleri ''jigolo yapma'' vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen suç örgütüne Antalya, İstanbul ve Ankara'da yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 4'ü kadın 9 kişi, adliyeye sevk edildi.

Bunlar da jigolo çetesi
19 Kasım 2012 Pazartesi 11:25 tarihinde eklendi, 5.430 kez okundu.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir kişinin dolandırıldığını iddia ederek müracaatı üzerine, internette kurdukları siteye ''jigolo'' aranıyor diye reklam veren, arayan kişilere üye olmaları halinde ''jigolo'' olabileceklerini söyleyen suç örgütüne yönelik çalışma başlattı. 

     
Polislerin müşteri gibi davranarak site iletişim hattını araması sayesinde ortaya çıkartılan suç örgütüne yönelik yaklaşık 1 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Antalya, İstanbul ve Ankara'da yapılan eş zamanlı operasyonda 4'ü kadın 9 kişi gözaltına alındı. 
     
Örgüt lideri O.D. ile M.B, F.K, F.S. Ö.C.K. ve kadınlar Ç.D, T.E, E.K. ve B.A. emniyetteki işlemlerinin ardından ''Nitelikli dolandırıcılık, suç örgütü kurmak'' iddiasıyla adliyeye sevk edildi. 
     
Bu arada, suç örgütüne üye kadınların internet sitesinin iletişim hattını arayanlara jigolo olabilmeleri için siteye üye olmaları gerektiğini söylediği, bunun için de 300 ile 500 lira arasında üyelik ücreti alındığı belirtildi. 
     
Yaklaşık 2 yıldan bu yana faaliyette olan örgütün günlük gelirinin 7 bin lira civarında olduğu, bu şekilde yüzlerce kişiyi dolandırdıkları, ancak çoğu kişinin utandığı için şikayetçi olmadığı kaydedildi.