"Bunlar hangi ülkenin sanayicisi"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyelerinin Şırnak'ın Cizre ilçesinde katıldıkları bir toplantının ardından vatandaşlarla halay çekmesini eleştirdi.

Bunlar hangi ülkenin sanayicisi
27 Haziran 2013 Perşembe 15:15 tarihinde eklendi.

Tanrıkulu, "Böyle bir şey olabilir mi, bunlar nerede yaşıyor, bu nasıl bir aymazlık. Bunlar hangi ülkenin sanayicisi, girişimcisidir, çok merak ediyorum." diye konuştu.

Tanrıkulu, MHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlendiği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hükümeti ve TÜSİAD’ı eleştiren Tanrıkulu, "İstanbul’dan gidin TÜSİAD heyeti de orada halay çekiyor. Böyle bir şey olabilir mi, bunlar nerede yaşıyor, bu nasıl bir aymazlık. Bunlar hangi ülkenin sanayicisi, girişimcisidir, çok merak ediyorum. Kerkük Türkmen Cephesi'nin iki numaralı insanı, soydaşlarımız katlediliyor, hükümet yetkililerinden tek bir kelime, taziye, üzüldüm mesajı duyamıyoruz. Esed'in düşmanlarına bir şey olduğunda Başbakan ağzını açıp hepsine başsağlığı diliyor. Sünni şehitlerden bahsediyor." dedi.

İzmir Milletvekili Tanrıkulu, PKK terör örgütüyle ilgili gelişmelerle ilgili de "Bir yandan terörist başı İmralı'da, yılanın diğer başı da Kandil'de hükümeti ve TBMM'den tehdit ederek, çıktı denilen terör örgütünün tekrar geri döneceğini söylüyor. Başbakan’ın kendilerine verdikleri sözü tutmasını istiyor. Biz defalarca bu verilen sözlerin ne olduğunu ısrarla talep ettik ancak ortada bu sözlerin ayrıntılarını maalasef öğrenme şansımız olmadı. Bu iktidar yüce Türk Milleti'ne bu hesabı verecek." ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKAN ÇAKMA GEZİ PARKI TEMSİLCİLERİYLE KONUŞTU"

Gezi Parkı olaylarının Tükiye’nin siyasal ve sosyal tarihinin en önemli olayı olduğunu kaydeden MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Çakma Gezi Parkı temsilcileriyle oturan, buluşan Başbakanın asıl konuşması, saygı duyması gereken kişiler haklarını yedikleri, ifade ve kişisel özgürlüklerini çiğnedikleri o gençler olmalı." ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın otoriter tavır ve üslubu nedeniyle AB ve İzmir’in EXPO adaylığının tehlikeye girdiğini de savundu. Tanrıkulu, "Başbakanın otoriter tavrı şiddetle eleştiriliyor. Bugün yapılan Brüksel toplantısında AB fasıl açacaktı. Ancak maalesef bir dahaki sonbaharın sonuna kadar bu görüşmelerin yapılmamasını söylediler. Hükümet, ‘Ertelenmedi, fasıl açıldı’ dedi ama işin aslı öyle değil. Başbakanın otoriter tavrı ve hukuk tanımazlığı sonuçta bizim EXPO ile ilgili müzakerelerimizin de zora girmesine neden olmuştur. Avrupalıların bize bakış açısını etkilediği için gerçek bir sıkıntı." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE, EKONOMİK ALANDA DA İTİBAR KAYBETTİ"

Gezi Parkı ile başlayan protestolar sırasında gösterilen tavır nedeniyle ekonomik verilerin de olumsuz etkilendiğini kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Türkiye’nin ekonomik alanda da itibar kaybettiğini iddia etti. Tanrıkulu, Türkiye’yi yaz sonu itibariyle zor günlerin beklediğini de söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’ın Erzurum’da evlere üç hilalli Osmanlı Bayrağı asılması önerisini de eleştirerek, "İktidarın şaşkınlıkla ne yapamaz duruma geldiği bir durumda partimizin başlatmış olduğu temalı mitingler, aklınca şark kurnazlığı yaparak partimizin bayrak ve simgelerini açması, partimizin dile getirdiği görüşlere yaklaşması bavul toplama zamanının giderek yaklaştığını gösteriyor. Evlere üç hilalli Osmanlı bayrağını asın dedi. Göstermelik. Osmanlı Bankasını hatırlattı. Adı Osmanlıydı ancak sermayesi İngiliz ve Fransız hakimiyetine geçti." dedi.

"SİYASİ DİNAZORLAR SUSSUN"

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da İzmir’de toplantı yapan Milli Merkez Komitesi’nin MHP ve CHP’ye mektup göndermesine tepki gösterdi. Karataş, "Bazı siyaset eskileri, kötü namlarını unutarak kendilerini Milli Merkez olarak sunmakta. Bu odaklar şunu bilmelidirler ki, Türk siyasetinde tek merkez vardır o da Türk Milleti. Bu merkezin azami buluşma noktası da MHP. Derin bağlantıları bulunan siyaset baron ve simsarları da hadlerini aşarak MHP'siz bir Türkiye ve İzmir çabası içine girmişlerdir. MHP'ye rol biçme hak ve haddine sahip değildir. Yani ‘MHP, CHP, İP vs vs bir araya gelmeli bu hükümetten kurtulmak için birlikte hareket etmeli’ diye beyanda bulundular. Bu siyasi dinazorlar susmalı, siyaset sahnesinden çekilmeli. Kimin haddine CHP veya MHP'ye böyle böyle yapacaksınız diyerek, onların politikalarına karışmak. Ne zannediyorlar kendilerini? Türk Milleti siyaset yapmanıza izin vermemiştir, oturun oturduğunuz yerde." sözleriyle tepkisini ifade etti. Karadaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Diyarbakır’a yaptığı ziyareti de eleştirdi


CİHAN