'Bunlarınki vampir siyaseti'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Reklam afişleri asmışlar, musluklardan kan akıyor. Bunlarınki vampir siyaseti. Bunlar gece başka gündüz başka. Bunlar kandan beslendiler yıllarca" dedi.

Bunlarınki vampir siyaseti
03 Mayıs 2015 Pazar 22:23 tarihinde eklendi.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Reklam afişleri asmışlar, musluklardan kan akıyor. Bunlarınki vampir siyaseti. Bunlar gece başka gündüz başka. Doğuda başka batıda başka. Bunlar kandan beslendiler yıllarca. Ortada bir örgüt var, on binlerce insanın hayatına mal olmuş. Sen bunu kınayabiliyor musun? Arana mesafe koyabiliyor musun? Onun vesayetinden kurtulamıyorsun. Bugün artık teröre, silaha, gerek yok. 'Tamamen PKK silah gömsün' diyebiliyor mu? Bir çağrı yapabiliyor mu? Yapamıyor. Çünkü bunlar o silahla şantajla oy almaya alışmışlar" dedi.
 
Akdoğan, Mamak ilçesi Küçük Kayaş Mahallesi Seçim İrtibat Bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinin referandum niteliğinde olduğunu söyledi. 
 
 Muhalefet partilerinin AK Parti'yi devirmek için çalıştıklarını anlatan Akdoğan, "Reklam afişleri asmışlar, musluklardan kan akıyor. Bunlarınki vampir siyaseti. Bunlar gece başka gündüz başka. Doğuda başka batıda başka. Bunlar kandan beslendiler yıllarca. Ortada bir örgüt var, on binlerce insanın hayatına mal olmuş. Sen bunu kınayabiliyor musun? Arana mesafe koyabiliyor musun? Onun vesayetinden kurtulamıyorsun. Bugün artık teröre, silaha, gerek yok. 'Tamamen PKK silah gömsün' diyebiliyor mu? Bir çağrı yapabiliyor mu? Yapamıyor. Çünkü bunlar o silahla, şantajla oy almaya alışmışlar" diye konuştu.   
 
Akdoğan, milletin emanetlerine her zaman sahip çıktıklarını kaydederek, yeni Türkiye'yi hep beraber kurmak zorunda olduklarını ifade etti. 
 
Muhalefetin, 28 Şubat'ın eğitim sistemine dönmeyi vadettiğini vurgulayan Akdoğan, "Bütün dertleri imam hatip liselerini, meslek liselerini kapatalım. 1+8+3 ne demek? Orta bölümlerin kapanıp gideceği anlamına geliyor. Bir taraftan 'biz imam hatip düşmanı değiliz' diyorlar. Peki bu söylediğiniz ne? Siz bunların milletin değerlerine nasıl savaş açtığını biliyorsunuz. Biri geçmişte Türkçe ezan okutma sevdalısı, diğerini bıraksanız Kürtçe ezan okur. Aralarındaki fark bu, zihniyet farkı yok. Biri batının HDP'si diğeri doğunun CHP'si. HDP ne öneriyor, din derslerini kaldıracakmış, Diyanet'i kaldıracakmış, yani Güneydoğuya CHP'yi farklı bir ambalajla satmaya çalışıyorlar" değerlendirmesinde bulundu. 
 
 - "Sosyal devleti AK Parti hayata geçirdi"
 
Akdoğan, daha sonra Mamak ilçesi Şahap Gürler Mahallesi Seçim İrtibat Bürosunun açılışını yaptı. Akdoğan, buradaki konuşmasında ise AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana pek çok icraatı yaptığını ancak sosyal devlet politikasını hayata geçirmesini çok önemsediğini söyledi.
 
Geçmiş hükümetlerin sosyal devlet adına hiçbir icraatta bulunmadığını ifade eden Akdoğan, şöyle konuştu:
 
"Garip gurebaya, engelliye, yaşlıya kim sahip çıktı? AK Parti sahip çıktı. Sosyal devleti AK Parti hayata geçirdi. Bu çok önemli. Bugün hali vakti yerinde olmayan vatandaşları ziyaret ettik. Kimisi yetim, kimisi öksüz, kimisi engelli, mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Baktım dinledim, durumu iyi olmayan, kocası terk eden kadınlar, yetim kalan çocuklarımız, vatandaşlarımız elbette var. Ama hamdolsun hiçbirinde 'Ben ortada kaldım, hiç sahip çıkanım yok, devlet, hükümet, belediye bakmıyor, tamamen kendi halime kaldım' diyen tek bir vatandaş yok. Bu çok önemli."
 
Akdoğan, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sahip çıkmanın önemli olduğunu kaydederek, bu çalışmaları ve yardımları oy için, siyaset için yapmadıkları belirtti. 
 
Muhalefetin hiçbir zaman yoksul vatandaşa sahip çıkmak gibi bir dertleri olmadığını dile getiren Akdoğan, "Bunların bir fakirin elini tutayım, bir engellinin yanağını okşayayım, bir öksüzü kucaklayayım diye bir derdi olmadı, hep konuştular. Biz bu insanlar için, bu insanlara sahip çıkalım diye siyaset yapıyoruz. Birileri 'makarnayla, bulgurla milleti kandırıyorlar', daha önce de 'kömürle vatandaşı kandırıyorlar' diyorlardı. Bu şekilde vatandaşa hakaret etmenin bir anlamı yok. Oy namustur. Milletimiz oyuna sahip çıkar, oyunu kimseye satmaz, değerini bilir. Sen devlet olarak onu yapmak zorundasın. Bu bir lütuf değil. Biz insanımıza sahip çıkmak zorundayız" diye konuştu.
 
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, sadece Türk halkına değil, tüm dünyanın mazlumlarına sahip çıktıklarını anlatarak, "Pakistan'da deprem olsa, Afganistan'da felaket olsa ilk Türkler'in yardım eli uzanır. Suriye'de iç savaş çıktı, 2 milyon insanı biz burada ağırlıyoruz. Nerede bir sıkıntı olsa, mazlumlar mağdurlar, Türkiye bakıyor" ifadesini kullandı.