"Bunlarla ancak sıva, boya yapılır"

Futbol Federasyonu eski başkan vekili Ata Aksu, eski futbol federasyonu başkanları ve yönetimlerini eleştirdi.

Bunlarla ancak sıva, boya yapılır
07 Ocak 2013 Pazartesi 19:39 tarihinde eklendi.

 

TGRT Haber’deki Futbol Gecesi programına açıklamalar yapan Aksu, “Tecrübesiz insanlarla, sorumluluk almayan kişilerle ancak sıva, boya yaparsın.” diyerek şike davasının ele yüze bulaştırıldığını iddia etti. 
 
Aksu, ‘Futbol Federasyonu olağanüstü seçime gitmeli’ demese de “Futbol Federasyonu’ndan kulüplerin yapılarına, aslında tabandan tavana kadar reorganizasyona ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Yeniden bir düzen, sistem gerekiyor. İyi yönetmedikleri çok açık. Bu kadar çok tartışılan, kulüplerle kavga eden federasyon olabilir mi?” ifadesini kullandı. 
 
2011’İN LİG KUPASI, TRABZONSPOR’A VERİLİR
 
“Hak yerini bulacaktır” diyerek Trabzonspor’a 2011’in lig kupasının verileceğini düşündüğünü dile getiren Ata Aksu, “Ben başkan olsaydım, kesinleşmiş hükmü bekler, Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne gönderir, yargı hükmünü verdiği anda da gereğini yapardım. Federasyonun kolluk kuvveti, araştırması, soruşturması, teknik takibi yok. Somut kararları beklemek zorundasınız. Yargıya muhtaçsınız. Şu anda somut bir şeyler var.” diyerek TFF’yi Trabzonspor için göreve çağırdı. 
 
Sistemi eleştiren Aksu, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu için, “Sonuçta federasyon başkanı olarak benim tayin ettiğim kişiler orada görev yapıyor. Yemin etmiyorlar, yüksek hakim değiller. Hukukçuysa, amcamın oğlunu da, dayımın kızını da getiririm.” diyerek yapıyı kendince özetledi. 
 
35 yıldır futbolun içinde, 17 yıldır de idareci pozisyonunda olduğunu referans olarak veren Aksu, “Kimse beni, Disiplin Kurulu’nun verdiği karardan, Futbol Federasyonu başkanının haberi olmadığına inandıramaz. Bütün başkanların, hakem atamalarından da, bu gibi verilen 11-12 maçlık cezalardan da haberi olur, onayı olur. Eğer yoksa daha büyük hata olur.” dedi. 
 
ENGİN VE MEIRELES’TE HATA YAPILDI
 
Engin Baytar’a ve Raul Meireles’e verilen cezaları ‘çok ağır’ olarak değerlendiren Aksu, “Futbolun doğasında bu tür hareketler var. Tahkim Kurulu, hatayı hata ile telafi etti. Disiplin Kurulu, 11 maç ceza vererek hata yapmıştı.” ifadesini kullandı. 
 
‘En kolay para kazanma yolu, kulüp başkanı olup, pahalı transferler yapma noktasına geldi gibi görünüyor; umarım yanlıştır!’ diyen Aksu, “Kulüpler, parasal konularda kimseye hesap verilmeden ‘çiftlik gibi’ kullanılıyor.” ifadesini kullandı. 
 
“HAKEMLERİN VASATI, YÖNETİCİLERDEN KALİTELİDİR” -
 
‘3’üncü sırada bıraktığım Milli Takım, bugün 40’ıncı basamağa geriledi’ diyen Aksu, halefi Ufuk Özerten’in TSYD Semineri’ndeki sözlerini de eleştirerek, “1 yıldır dümendesin, manevra yap, tornistan yap da gemi karaya oturmasın.” dedi. 
 
Süper Lig’de adalet dağıtanlara destek veren Ata Aksu, “Hakemlerin en vasat seviyesi, yöneticilerin en kalitelisinden daha kalitelidir. Davranış, ufuk olarak daha kaliteliler. Spor sektörünün en eğitimli, en disiplinli grubu hakemlerdir. Hakemleri infaz etmemek lazım; yazıktır, günahtır! Mesela Halis Özkahya’yı taca attılar. İnşallah düdük çalmaya devam eder.” dedi. 
 
“ADAY KALSAM SEÇİLİRDİM” 
 
Ata Aksu, son federasyon başkanlığı seçimini ‘Kaotik bir ortam vardı. Kaos vardı’ diye özetledi. Aksu sözlerini, ‘Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in bugünkü başkan Yıldırım Demirören’i desteklediği’ iddiası ile sürdürerek, şu ifadeleri kullandı:
 
“Bana ‘Yine karşımıza mı çıktın?’ dedi. Hezeyanını anlıyorum. Camiasından baskı yiyor; zor durumda kalıyor. Samsunspor’a ligden düşmeyeceği, Trabzonspor’a lig kupası verileceği gibi sözler verildiğini sonradan öğrendim. Fenerbahçe’ye de herhalde küme düşürülmeyeceği sözü verilmiştir. Benim verecek bir sözüm yoktu; kuralları uygulamaya talip olmuştum ve herkese eşit olacağımı söylemiştim.” 
 
Aksu, ‘Şimdi seçim olsa veya halk seçse yüzde 90 kazanırdım’ meydan okumasını de eksik etmedi.

CİHAN