''Bunu FETHULLAH GÜLEN'e sormak gerek''

14 Aralık" Operasyonu'nda gözaltına alınarak bu sabah tutuklama talebiyle mahkeme sevk edilen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca savcıya 19 sayfa ifade verdi.

Bunu FETHULLAH GÜLENe sormak gerek
18 Aralık 2014 Perşembe 18:09 tarihinde eklendi.
14 Aralık" Operasyonu'nda gözaltına alınarak bu sabah tutuklama talebiyle mahkeme sevk edilen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca savcıya 19 sayfa ifade verdi.
 
Karaca'nın ifadesi, 3 avukatı eşliğinde Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Savcı Hasan Yılmaz tarafından alındı.
 
7 saat süren ifadesinde, 20 yıldır gazetecilik yaptığını söyleyen Karaca, Fethullah Gülen'i 1995 yılından beri tanıdığını, Gülen'in demeçlerini ve kitaplarını da fırsat buldukça takip ettiğini belirtti. Fettullah Gülen'den talimat almadığını kaydeden Karaca, RTÜK kurallarına uygun bir şekilde, özgürce, demokratik ve hukuk devletinin oluşması için yayın yaptıklarını ifade etti.
 
"TEK TÜRKİYE" VE "ŞEFKAT TEPE" DİZİLERİ SORULDU
 
"Samanyolu TV'de 2007-2010 yılları arasında yayınlanan Tek Türkiye ve Şefkat Tepe dizilerinin gösterime girmesi kimin fikriydi?", "Bu dizilerin projesiyle ilgili Gülen'in talimatları ya da görüşleri alınıyor mu? Sizin bu dizinin projeleriyle ilgili çalışmalarınız ve katkılarınız nelerdir?" sorularına Karaca'nın, "Bu dizilerin projesi için Gülen'den talimat alınmaz. Benim de bu dizilerin projeleri ile ilgili çalışmalarına katkım olmaz. Samanyolu Yayın Grup Başkanı'yım. İşim idareciliktir. Yayınlarla, programlarla ilgilenmem. Ayrıca ben yapımcı, yönetmen, senarist değilim. Uğraşacak ne vaktim ne de görevim var. Ayrıca dizinin girişinde 'Bu dizideki kişi, kurum ve kuruluşlar tamamen hayal ürünüdür' ibaresi yer almaktadır. Ayrıca bu dizileri SER Film A.Ş. adlı şirket tarafından teklifte bulunur. SER Film Samanyolu'na bağlı değildir. Dışarıdan program yaptırılan bir şirkettir" yanıtı verdiği öğrenildi.
 
"DİZİDEN GERÇEK HAYATTA BİR SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÇIKARMAK DÜNYANIN EN KOMİK KONUSUDUR"
 
Karaca'ya 'Tek Türkiye' dizisinin 9 Nisan 2009 tarihinde yayınlanan 'Karanlık Karar Kurulu' sahnesinden bölümler izletilerek sorular soruldu. "Tek Türkiye" adlı dizide Karanlık Karar Kurulu sahnesinde oyuncular arasında geçen konuşmada, bir oyuncunun, "Beyler, bu Tahşiye Planı ile bizim üzerimize yeni dalgalar gelmeden, biz onların üzerine irtica dalgalarıyla gideceğiz" şeklinde diyolag geçtiği belirtildi. Bu diyologdan yola çıkarak, "Oyuncular arasında geçen bu diyologu kim, neye göre belirliyor, Gülen'in konuşmasında belirttiği 'Karanlık kurullarında alınan kararlarla yapılan şeylerdir' söyleminden kasıt Tek Türkiye dizindeki karanlık karar kurulu mudur?" şeklindeki sorulara, Karaca'nın şu karşılığı verdiği belirtildi:
"Her hafta televizyon sektörü yüzlerce dizi yapmaktadır. Kurtlar Vadisi, Sağır Oda, Reaksiyon gibi dizilerde yüzlerce komplo planları işlenmiştir. Devletler yıkılmış, devletler kurulmuştur. Cinayetleri işlenmiş, örgütler çökertilmiş. Eğer hayal ürünü bir dizide böyle soruşturmalar çıkarsa, dizi sektörü çöker. Ve yarın bir başkası da, ATV yayın grubu yaptığı dizilerden dolayı hedef gösterdiğini iddia etse, Serhat Albayrak'ı da örgüt idarecisi olarak mı suçlayacak? Amerikan dizilerinde ve filmlerinde Rusya'ya sızıyorlar ve yıkıyorlar, ülkeleri ele geçiriyorlar. Acaba bugüne kadar bir dizi filmden dolayı silahlı terör örgütü suçlaması hiç çıkmış mıdır? Hayal ürünü olan bir diziden gerçek hayatta bir silahlı terör örgütü çıkartmak dünyanın en komik konusudur."
 
"TAHŞİYE KELİMESİNİ HİÇ DUYMADIM"
 
Karaca, soru üzerine, "Tahşiye" kelimesini hiç duymadığını, "Rahle"yi ise Kur'an okunan sehpa olarak bildiğini söyledi. Karaca, Tahşiye ve Rahle yayınevlerinin olduğunu bilmediğini de belirtti; Fethullah Gülen'in 2009 yılında "www.herkül.com" adresinden "Tahşiyeciler" ile ilgili yaptığı konuşmasında geçen "Karanlık karar kurulları"ndan ne kastettiğinin Fethullah Gülen'e sorulması gerektiğini kaydetti. Karaca, Gülen ile telefonda görüşmediğini de söyledi.

DHA