Bunun adı CİNAYET!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bir sokak kedisi, kimin açtığı belirsiz ateş sonucu av tüfeğiyle telef edildi. Kedinin leşinden 19 saçma çıkınca hayvan severler üzüldü.

Bunun adı CİNAYET!
20 Aralık 2014 Cumartesi 13:03 tarihinde eklendi.
Yokuşbaşı Mahallesi İbrahim Gökbel Caddesi'nde dün saat 17.30 sıralarında silah sesi duyanlar, evlerinden dışarıya çıktıklarında can çekişen bir sokak kedisini fark etti. Durum polise bildirilirken, telef olan kediyi mahalle sakini Şükrü Saim Yücel poşete koydu. İhbar üzerine gelen polis, vatandaşların bilgisine başvurup kediye kimin ateş ettiğini araştırmaya başladı. Veterinere götürülen kedinin leşinden 19 saçma çıktığı açıklandı. Kedinin av tüfeğiyle telef edildiğini öğrenen hayvan severler, tepki gösterdi.
 
KANUNLAR YETERSİZ AÇIKLAMASI
 
Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Fusun Uslu, "İnsanların içindeki vahşeti anlayamıyoruz. Bu tür insanların hem ceza alması hem de ruhsal yönden tedavi olması gerekiyor. Bu vahşetin tedavi edilmesi gerekir. Bir kedi ne yapmış olabilir ki. Çok kızdırdıysa su atıp kovalarsın. Bu konuda kanunlarımızın yetersizliğini her zaman vurguluyorum. Hayvana yönelik şiddet mutlaka kabahatler kapsamından çıkıp suç kapsamına alınması lazım. Yasal olarak üzerimize düşen neyse yapacağız" dedi. 
 
19 SAÇMA İSABET ETMİŞ
 
Veteriner Hekim Erkan Sözbilen, kedinin çekilen röntgeninde tespit etikleri saçma izlerini gösterdi. Sözbilen, "Bize geldiğinde vücudu sıcaktı ve yeni ölmüştü. 19 tane saçma tespit ettik. Vurulma sonucu bir ölüm gözüküyor" diye konuştu. 
 
Yokuşbaşı Mahallesi Muhtarı Ahmet Dalaman, kedi ve köpekten rahatsız olanların olduğunu ve zaman zaman hayvanların zehirlendiğini söyledi.