Burak, şampiyonun radarında

Son iki sezonun Bundesliga şampiyonu Borussia Dortmund'un, Trabzonspor'un yıldız forveti Burak Yılmaz için girişimlerde bulunabileceği iddia ediliyor

Burak, şampiyonun radarında
01 Haziran 2012 Cuma 13:04 tarihinde eklendi, 1.027 kez okundu.

 

Bundesliga'da, mütevazı bütçeli kadrosuyla son iki sezonu lig şampiyonu olarak noktalayan Borussia Dortmund, özellikle forvetlerine gelen teklifler sonrası, bu pozisyonda yaşayacağı olası kayıplara karşı takviyeler için piyasadaki oyuncular için nabız yokluyor.
 
Bu kapsamda transfer listesinin ilk sırasında yer alan Stuttgart'ın 23 yaşındaki golcüsü Julian Schieber için kulübünün 7 milyon Euro istemesi sonrası alternatif isimlere yönelen Dortmund'un, Burak Yılmaz'ı da listeye aldığı iddia ediliyor.
 
Almanya'nın önde gelen yazılı medya kuruluşlarından Bild Gazetesi, Türk medyasına dayandırarak verdiği haberler sonrası konuyla ilgili bir açıklama yapan Borussia Dortmund Menajeri Michael Zorc, Burak Yılmaz'ın adını daha önce duyduğunu söylemekle yetinirken oyuncuyla ilgilenip ilgilenmedikleri konusunda bir açıklama yapmadı.
 
Bir dönem Dortmund forması giyen eski Galatasaraylı Erdal Keser'in de görüşlerine yer veren gazete, Keser'in Burak ile ilgili olarak yaptığı "Stili Lucas Barrios'a benziyor. Avrupa stili bir oyun şekli var. Sadece gol atmıyor, çok koşup, gücünü kullanmayı seviyor" açıklamalara yer verdi.
 
Yaklaşık 4-5 milyon Euro maliyeti olan bir forvet arayan Dortmund'un, 2015'e kadar Trabzonspor'la sözleşmesi süren Burak'ın kontratında yer alan "5 milyon euro'ya serbest kalabilir" maddesinden ötürü de oyuncuya ayrı bir ilgi gösterebileceği haberde belirtildi.
 
26 yaşındaki Burak Yılmaz, 2011-2012 sezonunda 34 maçta attığı 33 golle gol kralı olmuştu.