"Burak Yılmaz en iyi 10 forvet arasında"

FIFA Dünya Fair Play Günü etkinlikleri çerçevesinde Trabzon’da genç futbolcularla bir araya gelen eski Galatasaraylı futbolcu Kubilay Türkyılmaz, "Burak Yılmaz dünyadaki en iyi 10 forvettin biri. Ama bizim dönemimizdeki Galatasaray forveti daha iyiydi, çünkü biz forma için oynuyorduk" dedi.

10 Temmuz 2013 Çarşamba 18:41 tarihinde eklendi.
FIFA Fair Play elçisi olarak Trabzonspor Futbol Akademisi’ndeki etkinliğe katılan Kubilay Türkyılmaz, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı ve FIFA yetkilileriyle birlikte genç oyuncularla bir araya geldi. Genç futbolculara fair playin önemini anlatan Türkyılmaz, gençlerle fotoğraf çektirdi.

Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Türkyılmaz, Türkiye’ye FIFA’nın elçisi olarak geldiğini belirterek, "Dünya fair play günü nedeniyle genç futbolcularla bir araya geldim ve onlara fair playin ne olduğun anlattım. Çünkü FIFA için önce fair play geliyor sonra futbol. O mesajı gençlere iletmek için geldim buraya" dedi.
 
BENİM ZAMANIMDA DAHA ÇOK TÜRK VARDI
 
Kubilay Türkyılmaz, kendi oynadığı zamanla şimdiki Süper Ligi karşılaştırılması istendiğinde de şu ifadeleri kullandı:
 
"Benim zamanımda çok Türk futbolcu vardı. Şimdi Türkiye’ye çok yabancı geldi. Milli takımın kalitesi de eksik. Gençlerin oynaması lazım. Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Türk gençlerle çalışması lazım. Yabancılar kendi ülkelerinde oynasın. Biz Türk futbolcularla oynayalım."
 
BURAK YILMAZ EN İYİ 10 FORVET ARASINDA
 
Kubilay Türkyılmaz, Galatasaray forvetini değerlendirmesi istendiğinde de "Burak Yılmaz çokiyi futbolcu ve dünyadaki 10 forvetten birisi. Ama bizim dönemimizdeki Galatasaray forveti daha iyiydi. Çünkü biz forma için oynuyorduk. Şimdi Drogba ve Sneijder var. Galatasaray bizim için forma demekti. Şimdi çok yabancı geldi. Daha gönülden bağlıydık" ifadesini kullandı.
 
Galatasaray şampiyon olunca mutlu olduğunu da ifade eden Türkyılmaz, "Çünkü Galatasaray taraftarıyım. Ama Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş yurtdışında oynarken onların taraftarı oluyorum bir Türk olarak. Galatasaray sevgisi kalbimde kaldı" dedi.

20 yıl futbol oynadığını ve bu süre içinde de ailesini ikinci plana attığını belirten Kubilay Türkyılmaz, "Şimdi televizyonda yorumculuk yapıyorum, gazetede yazıyorum. Şimdi ailem birinci planda o nedenle teknik direktörlüğü düşünmüyorum" dedi. Kubilay Türkyılmaz, Murat Yakın’ın İsviçre’de şampiyon olduğunun hatırlatılması üzerine de "Güzel futbol oynatıyor. Bence İsviçre’de kalmaz yurtdışına gider" diye konuştu.

DHA