"Burak Yılmaz'la oynamak isterim"

Galatasaray'a transfer olacağı haberleriyle gündeme gelen Eskişehirspor oyuncusu Alper Potuk, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) katıldığı panelde, Burak Yılmaz'la birlikte oynamak istediğini söyledi.

Burak Yılmazla oynamak isterim
21 Mayıs 2013 Salı 21:57 tarihinde eklendi.

 

Galatasaray'a transferi gündemde olan Eskişehirsporlu Alper Potuk, AKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Afyonkarahisar Genç Atılımcılar Derneği'nin ortak düzenlediği 'Sporda Başarıya Yürüyenler' paneline katıldı.

Panelde konuşan Potuk, bir öğrencinin "Sahada, önünüzde hangi futbolcuyla oynamak istersiniz" sorusu üzerine, "Son iki yılın gol kralı Burak Yılmaz'la oynamak isterim" dedi. Başka bir öğrencinin sorusu üzerine ise Fenerbahçe forması giyen Emre Belözoğlu ve Galatasaray forması giyen Selçuk İnan'ı örnek aldığını kaydeden Potuk, "Hedefim, milli takıma uzun yıllar hizmet etmek ve kaptanlığa yükselmek. Ardından da Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmek istiyorum" dedi. 
 
Sporda şiddet olaylarına da değinen Potuk, "Burada sorumluluk, profesyonel futbolcular olarak bizlerde. Biz, milli takım arkadaşlarıyız, birlikte gezip, yemek yiyoruz. Bunu göstermemiz gerekiyor" dedi. 
 
SPORCULARA DOPİNG UYARISI 
 
Panelde konuşan Dünya Güreş Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir ise genç sporculara 'doping' uyarısı yaptı. Öğrencilere kesinlikle doping kullanmamaları uyarısı yapan Demir, "Ha başınıza silah tutmuşsunuz, ha kendinizi asmışsınız, ha doping kullanmışsınız. Bunların birbirinden farkı yok. Doping yapan sporcunun yanında dopingi enjekte edene, o sporcunun antrenörüne de ceza verilmeli" diye konuştu. Siyasetçilere de seslenen Demir, "Siyasetçiler spora yardım etsin, ama parmaklarını gözümüzün içine sokmasın" dedi. 
 
50 KİLOMETRE KOŞUYOR 
 
Türkiye Ultra Maratonu Şampiyonu Akın Yeniceli de sporun disiplinle yürütülebildiğini kaydetti. Her gün 50 kilometre koştuğunu belirten Yeniceli, katıldığı yarışmalarda birincilikler kazanmasından sonra babasının da maratona başladığını, birlikte koştuklarını söyledi.

DHA