Burakcan'ın katil zanlısı yakalandı!

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Burakcan'ın öldürülmesiyle ilgili cinayetin failinin silahıyla yakalandığı açıklandı.

Burakcanın katil zanlısı yakalandı!
28 Mart 2014 Cuma 16:37 tarihinde eklendi.

Karamanoğlu’nun ölümüne neden olan olaylarla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheli Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Şüpheliler, Terör ve Organize Suç Örgütleri Bürosu Savcısı Mesut Erdinç Bayhan tarafından sorgulandı. Savcılık sorgularının ardından şüphelilerden 3'ü serbest bırakıldı. Volkan G. ile Oğuz K.’nın aralarında bulunduğu 6 kişi ise ‘silah bulundurmak ve ateş etmek’ suçlarından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. 2 şüpheli hakkında adli kontrol uygulanmasına karar verilirken 4 şüpheli için istenen bu talep reddedildi.

Bu sırada, elde edilen bir silaha ilişkin rapor geldi. Cinayette kullanılan silah ile bu iki şüphelinin olay günü ateş ettiği tespit edilen silahın aynı olduğu yönünde rapor savcılığa ulaştı. Bu rapor üzerine serbest kalan şüphelilerden Volkan G. ile Oğuz K. yeniden gözaltına alındı. Burak Can Karamanoğlu cinayeti nedeniyle yeniden sorgulanan şüphelilerin, “Biz rastgele havaya ateş ettik. Kime geldiğini bilmiyoruz. Birinin vurulduğunun farkında değildik.” dedikleri belirtildi. Şüphelilerin terör örgütü DHKP-C ile de bir ilgilerinin olmadığını söyledikleri ifade edildi.

Savcı Bayhan, yeniden ifadesini aldığı Volkan G. ile Oğuz K.’yı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti.


CİHAN