"Burası Fener'e benzemez"

Teknik Direktör Gheorghe Hagi, Kazım'la özel bir görüşme yaparak, gözdağı verdi.

Burası Fenere benzemez
06 Ocak 2011 Perşembe 09:02 tarihinde eklendi.

 

Galatasaray Teknik Direktörü Hagi, Fenerbahçe'den transfer ettikleri Kazım'a tatlı, sert uyarılarda bulundu. Sarı-kırmızılılar öğle yemeğinde Rixos Otel'de gözleme ziyafeti çekerken, Rumen hoca, Kazım'ı dışarı çıkararak havuz başında bir süre özel olarak konuştu.
 
Görüşmede yıldız oyuncudan beklentilerini sıralayan Hagi, "Seni transfer etmek için bir an bile düşünmedim. Çünkü kaliten ve yeteneklerin ortada. Ama yetenek ve yıldız olmakla bir yere kadar önemlidir. Benim için önce işine bağlılık gelir. Seni kadroma almak kabul edelim ki büyük bir riske girdim. Taraftar beni bu durumdan dolayı suçluyor. Bu yüzden tek hata yapma lüksün bile yok. Disiplin konusuna girmiyorum bile. Bu konuda asla taviz vermeyeceğimi biliyorsun" diye konuştu.
 
Rumen hoca, Fenerbahçe'de aylarca kadroya bile alınmayan Kazım'a kondisyon açığını kısa sürede kapatmasını söylerken, yeni takım arkadaşlarıyla arasına mesafe koymamasını da istedi. Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Zaten milli takımdan görüştüğün ve tanıştığın arkadaşların var burada. O yüzden yabancılık çekmeyeceğini düşünüyorum. Fenerbahçe de çok büyük bir kulüp elbette, ancak Galatasaray başkadır. Geleneklerine bağlı olan bu kulüpte sadece örnek sporcular taraftarların sevgisini kazanabilir. Sevgiyi kazanmak da sadece yetenekle olmaz. Bunun için davranışlarında artık daha dikkatli olmalısın" ifadelerini kullandı.
 
'Kazım'ı ben istedim'
Hagi, Kazım'ın transferini kendisinin istediğini söyledi. Tecrübeli hoca, "Kazım, benim istediğim bir oyuncuydu. Kazım’ın transferini, sahadaki arzusuna ve hırsına güvenerek istedim. Özellikle ofansif hamlelerde bize çok büyük katkılar yapacağını düşünüyorum. Sabırlı olmamız gerekiyor, ama Kazım iyi çalışarak çabuk adaptasyon sağlayacaktır" dedi.
 
Hagi, milli futbolcunun, Fenerbahçe'den disiplinsiz olduğu için gönderildiği iddialarının hatırlatılması üzerine ise "Bu yorumlarla ilgili konuşmak istemiyorum. Kazım milli takım oyuncusudur. Kendisiyle de konuştum, burada çok güzel işler yapacağız. Hepimiz Galatarasay için çalışıyoruz. Kazım iyi bir futbolcu ve kendisini göstermesi gerekiyor" diye konuştu.

Milliyet