Burhan Kuzu, İstanbul Üniversitesi'nde konuştu

Prof.Dr.Burhan Kuzu, İstanbul Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Burhan Kuzu, İstanbul Üniversitesinde konuştu
22 Nisan 2013 Pazartesi 19:37 tarihinde eklendi.

 

Konferans nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 50 öğrenciye konuşan Kuzu 2 saat boyunca yeni anayasa ve başkanlık sistemini anlattı. Kuzu başkanlık sisteminin parlamenter sisteme göre daha iyi olduğunu dile getirdi. Yeni anayasayla ilgili ise 4 partinin eşit temsil hakkına sahip olduğunu ve bunun AK Parti'nin samimiyetini gösterdiğini söyledi.
 
ANAYASA YAMALI BOHÇA
 
Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, 1980 anayasasında çok sayıda maddenin değiştirildiğini, maddelerin değiştirilmesinin olumlu olmasıyla birlikte, anayasanın yamalı bohçaya döndüğünü dile getirdi.
 
"DAVUL BİZİM ELİMİZDE TOKMAK BAŞKASININ"
 
Başkanlık sisteminin parlementer sisteme göre daha iyi olduğunu dile getiren Kuzu, seçilmişlerin yeteri kadar yetkilerini kullanamadığına da değinerek, "AK Parti 2001'de iktidar oldu ama 2010'dan itibaren muktedir oldu. Tam 9 sene hükümette olduk ama maalesef milletten aldığımız iradeyi tam olarak yerine getiremedik.Sebebi de bu anlattığım nedenlerden kaynaklanıyor.

Siyasette davulu sırtımıza vermişler ama tokmak bizde yok" diye konuştu. Daha sonra Kuzu sözlerine şöyle devam etti: Tokmak kimde, asker almış kaçmış, sivil almış kaçmış, üniversitelerin elinde var. Değişik kurumlar YÖK falan kim ne kapmışsa almış kaçmış, size de bir şey kalmamış.
 
TEK PARTİLİ DÖNEMLERDE TÜRKİYE GELİŞTİ
 
Parlementer sistemin yerine başkanlık sisteminin gelmesi gerektiğini söyleyen Burhan Kuzu, koalisyonları da eleştirerek, koalisyonun olmadığı, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan hükümetleri döneminde kalkınma yaşandığı koalisyon dönemlerinde ise eksi yönde olduğunu söyledi.
 
Yaklaşık 2 saat konuşma yapan Prof. Dr. Burhan Kuzu, öğrencilerin sorularını da cevapladı. Daha sonra öğrencilerle fotoğraf çektiren Kuzu, Güzel Sanatlar Fakültesi'nden ayrıldı.

DHA