Burkay: Yerli tramvay daha önce üretilebilirdi

Bursa Ticaret ve Sanayi odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, "Yerli tramvay daha önce üretilebilirdi. Çünkü yeterli altyapı ve birikime sahibiz." dedi.

Burkay: Yerli tramvay daha önce üretilebilirdi
19 Ağustos 2013 Pazartesi 16:03 tarihinde eklendi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu ve Başkanlık Divanı üyeleri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Ağırlıklı olarak Bursa sanayiine farklı boyut kazandıran yerli tramvayın ele alındığı görüşmede konuşan BTSO Başkanı Burkay şunları kaydetti: "Otomotiv deyince akla Detroit geliyor ancak otomotiv battı, Detroit battı. Dolayısıyla tek bir sektörde ilerleme her zaman risk. Özellikle ileri teknoloji gerektiren farklı sektörlere yönelmeliyiz. Bu noktada sizin yaptığınız çalışmaları takdirle izliyoruz. Yerli tramvay üretimi bu noktada önemli bir örnek. Bu tramvay çok daha önce üretilebilirdi. Çünkü Bursa olarak yeterli altyapı ve birikime sahibiz. Ancak birilerinin risk alması gerekiyordu. Siz bu riski aldınız, teşekkür ederiz. Çünkü yerli tramvayın üretilmesiyle birlikte Bursa sanayisi ve ekonomisiyle bir kez daha öne geçmiş oldu."

Raylı sistemlerden deniz ve hava ulaşımına, tarihi ve kültürel mirastan turizme kadar geniş bir yelpazede hayata geçirdikleri çalışmaları anlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa’nın kendi sorunlarını çözebilecek güce sahip olduğunun altını çizdi. Deniz ulaşımında BUDO ile hava ulaşımında Seabird ile önemli bir mesafe aldıklarını hatırlatan Başkan Altepe, "Ancak şuanda Bursa’nın en önemli sıkıntısı hava ulaşımı. Bursa’da yatırım yapan 800’e yakın yabancı firma var. Gerek bu firma temsilcilerini gerekse yabancı turistleri doğrudan Bursa’ya çekebilmek için Bursa merkezli uçuşların olması gerekiyor. Bunun için de gerekli adımları atıyoruz. Sağlık turizmi konusunda önemli adımlar atıyoruz, kür merkezleri açıyoruz. Bu merkezlerden yararlanmak isteyenleri doğrudan Bursa’ya getirmeliyiz. Bursa’nın havaalanı cıvıl cıvıl olmalı." diye konuştu.

Karşılarına çıkan hiçbir sorunu "Bu Büyükşehir’in iş değil" diyerek geri çevirmediklerinin altını çizen Başkan Altepe şöyle devam etti: "Çünkü bu kente sağlanan her artı değer, Bursa ekonomisine gelir olarak dönüyor. Bizim vergilerden aldığımız yüzde 5 pay, yılbaşından sonra yüzde 6’ya çıkacak. Dolayısıyla bu yatırımlarla hem Bursa hem de belediye kazanacak."


CİHAN