Büro Memur-Sen, 77 talebi işverene sundu

Memurların 2014 ila 2015 yıllarını kapsayan mali ve özlük haklarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci toplantısında hizmet kollarında yetkili sendikalar taleplerini açıklamaya başlandı.

Büro Memur-Sen, 77 talebi işverene sundu
02 Ağustos 2013 Cuma 16:39 tarihinde eklendi.

Taleplerini ilk açıklayan Büro Memur-Sen oldu. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, hazırladıkları 77 talebi kamu işveren heyetine sundu.

Kamudaki 2,5 milyon memurun 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan mali ve özlük haklarının belirlenmesi için yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı toplantı salonunda yapıldı. Kamu işveren heyetinin başkanlığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, kamu görevlileri sendikaları heyet başkanlığını ise Memur-Sen Konfederasyonu Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun yürüttüğü toplantıda hizmet kollarında yetkili sendikalar taleplerini ortaya koydu.

210 BİN MEMURLA İLGİLİ TALEPLER

Taleplerini ilk açıklayan 4688 Sayılı Sendikalar Kanununda 01 Nolu Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu’nda yetkili sendika konumu ile oplu sözleşme masasına oturan Büro Memur-Sen oldu. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, hizmet kolundaki 45 kurumda çalışan yaklaşık 210 bin memurla ilgili hazırladıkları 77 talebi tek tek Bakan Faruk Çelik Başkanlığı’ndaki kamu işveren heyetine sundu. Yusuf Yazgan, fazla mesai ücretlerinin ödenmesi, şeflerin ücretinin arttırılması, 4/C’lilerin kadroya alınması, adalet ve maliye hizmetleri sınıflarının oluşturulması, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndaki rotasyonun 3 bölgeye düşürülmesi gibi 77 talebin hayata geçirilmesini istedi.


CİHAN