Bursa havacılığı dünya vitrininde

BURSA’daki sanayi kuruluşlarından olan ve yerli uçak üretimi konusunda adım atan B Plas tarafından satın alınan Alman AQUILA marka uçaklar, bu kez Türk Bayrağı işlenen kanatlarıyla Almanya’nın Friedrichshafen kentindeki Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda boy gösterdi.

Bursa havacılığı dünya vitrininde
20 Nisan 2016 Çarşamba 14:21 tarihinde eklendi, 1.265 kez okundu.
Bursa yerli tramvay üretiminin ardından havacılıkta da söz sahibi oluyor. Sanayici Gökçen Ailesi’ne bağlı B Plas’ın havacılık sektöründe aktif rol alması amacıyla uzun süredir temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin önerisi üzerine B Plas, Alman uçak firması AQUILA’yı satın almıştı. Bursa sanayi böylelikle havacılık sektöründeki ilk adımını atarken, bugüne kadar dünyanın farklı kentlerinde düzenlenen havacılık fuarlarına ziyaretçi olarak katılan Bursa, şimdi ise katılımcı olarak yer aldığı fuarlarda kendi uçaklarını sergileyemeye başladı. 
 
Aero Friedrichshafen 2016 Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda stant açan B Plas, böylelikle kanadına Türk Bayrağı işlenmiş yeni uçaklarını da dünya vitrinine çıkarmış oldu.
 
Sektörün en önemli fuarlarından olan ve 36 ülkeden 606 firmanın yer aldığı Aero Friedrichshafen 2016 Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda, B Plas’ın standını ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, B Plas CEO’su Mehmet Celal Gökçen’den fuar ve uçak üretimi konusundaki çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kanadına Türk Bayrağı işlenmiş uçağı da yakından inceleyen Başkan Altepe, yerli üretim konusunda kararlılığın meyvelerini toplamaya başladıklarını söyledi.