Bursa İş Sağlığı ve Güvenliği

Her sektörde ve her işyerinde çalışanlar için tehlikeli olabilecek riskler vardır. İşverenlerin iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini almaması

Bursa İş Sağlığı ve Güvenliği
22 Mart 2017 Çarşamba 00:12 tarihinde eklendi.

Her sektörde ve her işyerinde çalışanlar için tehlikeli olabilecek riskler vardır. İşverenlerin iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini almaması durumunda her an işyerlerinde meslek hastalıkları ve iş kazaları ortaya çıkabilir. İş sağlığı ve güvenliği kaza oluşmadan veya meslek hastalığı ortaya çıkmadan önce alınan tedbirleri ifade eder. İşyerinde işlerin yürütülmesi sırasında çalışanların sağlığına ve güvenliğine zarar verebilecek koşulları ortadan kaldıracak, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı sağlayacak bilimsel çalışmaların tümüne iş sağlığı ve güvenliği denmektedir. Bu tedbirlerin alınmasından işverenler sorumludur. İşveren işletme bünyesinde istihdam edeceği personelle ya da dışarıdan profesyonel hizmet alarak bu sorumluluğu yerine getirir.
 

İşverenin hangi önlemleri alması gerektiği, hangi sayıda ve sürede personel çalıştırması gerektiği gibi konular 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasında belirtilmiştir. İllerde kurulan ortak sağlık ve güvenlik birimleri de işletmelere isg hizmetleri vermektedir. Bursa iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini veren çok sayıda OSGB bulunmakta ve tüm işyerleri kanunun uygulanması için OSGB lerden hizmet almaktadır. İş sağlığı ve güvenliği için alınan tedbirlerle iş kazalarında büyük oranda azalma olmuş, meslek hastalıklarının ortaya çıkması ise en aza inmiştir.
 

İş sağlığı ve güvenliği kültürü özellikle sanayinin gelişmesine paralel olarak gelişmiştir. Yasaya göre alınacak önlemler işyerinin tehlike sınıfına ve çalışan sayısına göre farklılık göstermektedir. Ama temel hizmetler kapsamında risk analizi, acil eylem planlarının hazırlanması, isg temel eğitimleri, yangın ve ilk yardım eğitimleri, periyodik muayeneler bulunmaktadır. İşveren kendi istihdam edeceği personelle İSG Kurulu oluşturabilir ya da bir OSGB den personel temin ederek bu kurulu oluşturabilir.
 

İsg kurulunda çalışan sayısına ve tehlike sınıfına göre en az bir işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli ile işyerinden teknik bir personel bulunmalıdır. Bursa ve çevresinde bulunan binlerce kuruluşa Bursa iş sağlığı ve güvenliği firmaları bu hizmetleri en iyi şekilde vermektedir. İş sağlığı ve güvenliği firmaları birden fazla kuruluşa ve işletmeye personel temin edebilir, isg eğitimleri verebilir, isg tatbikatları yaptırabilir. İşyerinizde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin eksiksiz yerine getirilmesi için en kaliteli hizmet veren firmalardan biri olan Gözetim OSGB yi tercih ederek yasal yükümlülüklerinizi yerine getirebilirsiniz.
 

Detaylı bilgi için web sitemiz www.gozetimosgb.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.