Bursa, Yazıcı'yı uğurladı

Geçirdiği kalp krizi sonucu tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, son yolculuğuna uğurlandı

Bursa, Yazıcıyı uğurladı
09 Mayıs 2013 Perşembe 14:49 tarihinde eklendi.

 

Bursa Atatürk Stadyumu'nda yapılan törende konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, tribünleri dolduran taraftarların Başkan Yazıcı'nın adının yeni stadyuma verilmesi için "Timsah Arena İbrahim Yazıcı" tezahüratları üzerine, "Bugün onun isminin yaşatılması ve ebedileşmesi için güzel bir teklifte bulundunuz. Bunu değerlendireceğiz" dedi. 
 
Görevi başında Bursaspor'da Selahattin Kaya'dan sonra vefat eden ikinci isim olan İbrahim Yazıcı için ilk tören Atatürk Stadı'nda yapıldı. Cenaze törenine, Türk sporunun ünlü isimleri, iş adamları ve on binin üzerinde Bursaspor taraftarı katıldı. İbrahim Yazıcı'nın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu 2010 yılında şampiyonluk kupasını kaldırdığı orta saha çizgisinin önüne konuldu. 
 
Tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Yazıcı ailesi ve tam Bursa ve sevenlerine başsağlığı dileğinde bulundu. 
 
Taraftarların Başkan Yazıcı'nın yapımı devam eden yeni stadyuma adının verilmesi için "Timsah Arena İbrahim Yazıcı" tezahüratları üzerine, "Bugün onun isminin yaşatılması ve ebedileşmesi için güzel bir teklifte bulundunuz. Bunu değerlendireceğiz" dedi.
 
İbrahim Yazıcı ile aynı tarihte Meclise girdiklerini ve onun iki dönem vekillik yaptıktan sonra Bursa'ya döndüğünü anlatan Arınç, "Büyük sevdası Bursaspor ile baş başa kaldı. Bursa'dan siyasete ilk günlerde yanımda İbrahim Yazıcı buldum. Benim başarılı olmam için hem temenni de bulundu hem de çalıştı. Başkanlık yaptığı dönemde de taraftarlarımızın durumları, mali sorunlar konularında günlerce haftalarca bu konuları birlikte görüştük. 'Sen iyi bir insansın Bursaspor'un başında kal. Ben senin arkandayım' demiştim" diye konuştu. 
 
"BUGÜN BARIŞMA GÜNÜ"
 
Yazıcı'ya varsa tüm haklarını helal ettiğini ifade eden Arınç, şöyle devam etti: 
"Bursa'nın başarıları İbrahim Yazıcı'yı mutlu edecektir. Sizden ricam var . Cenaze bizi bir araya getirdi. Geçmişte bir kavganın bir küskünlüğün içinde olabilir. Bugün barışmanın birbirimizi affetmenin günü İbrahim Yazıcı'nın hatrına bunu kaldıralım. Bursa için Bursaspor için kenetlenelim"
Törende ilk konuşmayı Bursasporlu taraftarlar adına temsilci seçilen Amigo Mehmet Güzelsöz ile ÜNİ Timsah Başkanı Ender Yılmaz yaptı. ÜNİ Timsah Başkanı Ender Yılmaz'ın tüm taraftarlara ikinci şampiyonluk yemini ettirmesi, ardından dua okutması büyük alkış aldı.
 
KAPTAN ÖMER ERDOĞAN: TARİH YAZDI
 
Futbol takımı adına konuşan Bursaspor Kaptanı Ömer Erdoğan, derin bir üzüntü içinde olduklarını ifade ederek, "3 yıl önce burada şampiyonluk kupasını kaldırmıştı. Şimdi veda için buradayız. Tarih yazdı. Büyük başarılara imza attık. Nur içinde yatsın" dedi. 
Bursaspor'un eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam da, Yazıcı'nın vizyonunu ve büyüklüğünü her zaman gösterdiğini belirterek, "Bizim yerimize gelenler sıkıntı çekmesin diye Bursaspor'un menfaatlerini düşündü. Bizler şanslı insanlarız. Şampiyonluğu yaşadık. Yine hep arkada kaldı. Hiç öne çıkmadı. Şimdi cennette şampiyonluğu görmeden yitirilen yüreklere şampiyonluğu anlatıyor" dedi.
 
KARAMAN: 'BİRLİKTE YÜRÜYELİM' DEMİŞTİ
 
Bursaspor teknik direktörü Hikmet Karaman da, Yazıcı'nın kendisini Bursaspor'a getirirken söylediklerini aktardı. Karaman, "Bana dedi ki, 'Hikmet, önümde yürüme seni görmeyebilirim, arkamdan gelme seni göremem. Yanımda kal birlikte yürüyelim' dedi. Bu kelimeler ifade etmeye yetmez" diye konuştu. 
Bursaspor İkinci Başkanı Recep Bölükbaşı da, Yazıcı'yı geç bulup çabuk ayrıldıklarını ifade etti. Bölükbaşı, "Şampiyonluğun tadını çıkartamadı. Hakkıyla yaşamadı. Engellemeleri kendi çözmeye çalıştı. Bizlere hissettirmemek istedi. Mütevazılığın kalesi olan bir başkanımızı yitirdik. Çok erken bir veda oldu. Spor adamlığındaki dik duruşu bize öğrettin. Gözün arkada kalmayacak" diye konuştu.
 
SERKAN YAZICI: BABAM HEPİMİZİ ÖLÜMÜNE ALIŞTIRDI
 
Yazıcı'nın oğlu Serkan Yazıcı da, "Babam kin tutmazdı. Hepinize hakkını helal ettiğini biliyorum. Bana da söylemişti. Babam hepimizi ölümüne alıştırdı. Gururlanacağımız şekilde yaşattı. Allah mekanını cennet eylesin. Bu büyük adamın,. Babanın, önünde eğilerek sizlere veda ediyorum" dedi. 
 
Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa halkı adına İbrahim Yazıcı'ya teşekkür etti. Altepe'nin konuşmasının ardından tüm tribünler "Stadın adını Yazıcı koyun" tezahüratı yaptı. Recep Altepe tezahüratlar üzerine "inşallah" yanıtını verdi. 
 
Taraftarların iki yıl önce Beşiktaş maçı sırasında yaşanan olaylar nedeniyle taraftarlar Vali Şahabettin Harput'a konuşması sırasında tepki gösterdi. Protestolar arasında konuşan Vali Harput, "Bir güzel insanın son yolculuğuna uğurlamak için buradayız. Mekanı cennet olsun" dedi.
 
"HEPİMİZ DEPLASMANDAYIZ"
 
Daha sonra Bursa eski Milletvekili ve imam Ali Kul, cenaze duasını yaptırdı. Taraftarlardan alkış yerine tekbir getirerek dua etmelerini isteyen Kul, "Hepimiz deplasmandayız. Asıl yerimiz Başkan Yazıcı'nın gittiği yerdir" dedi. 
 
STADYUMDAKİ TÖRENDEN NOTLAR:
 
İki dönem Milletvekilliği yapan İbrahim Yazıcı'nın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu polisler tarafından taşınarak stadyumun ortasındaki katafalka kondu. Taraftarlar cenazeyi ayakta alkışlarla karşıladı. Tribünlerdeki taraftarlar daha sonra "tekbir" getirdiler. İbrahim Yazıcı'nın eşi Ayşen Yazıcı, oğlu Serkan Yazıcı, kızı Efsun Yazıcı ve gelini Gül Yazıcı, ağabeyi Hayri Yazıcı ve kardeşi Serdar Yazıcı saha içinde taziyeleri kabul etti. 
 
Bursaspor Kulübü'nde ve Türkiye Süper Ligi'nde görevi başındayken ölen ilk kulüp başkanı İbrahim Yazıcı'nın hayatından kesitler ve şampiyonluk sonrası yaptığı konuşmalar barkovizyonla gösterildi. Yazıcı. Atatürk Stadı'nı dolduran taraftarlar tarafından ayakta alkışlandı. 
 
FUTBOLCULAR KATAFALKIN YANINDA
 
Bursasporlu futbolcular bu kez Atatürk Stadı'na maç için değil, saygı duruşu için çim zemine çıktılar. Futbolcular İbrahim Yazıcı için yaptırılan "TARİH YAZICI BÜYÜK BAŞKAN 1948" tişörtlerini giydiler. Futbolcuların aşırı üzgün oldukları gözlendi. Şampiyon kadroda yer alan İvan Ergiç ile birlikte Turgay Bahadır'da cenaze törenine katılmaları dikkat çekti.
 
"ŞAMPİYONLUK GÖRMEDEN YİTİRİLEN YÜREKLERE ŞAMPİYONLUĞU ORADA ANLAT BAŞKANIM"
 
Bursasporlu taraftarlar İbrahim Yazıcı'nın Süper Lig Şampiyonluk Kupasıyla ekilen fotoğrafını dev bir pankarta dönüştürürken, "Şampiyonluk görmeden yitirilen yüreklere şampiyonluğu orada anlat başkanım", diğer yanında ise "Allah'a yemin olsun sana söz olsun dik durmaya devam edeceğiz Başkanım" Teksas Tribünü'nde ise, "Ruhunu huzura erdirmeye o kadar yakınsınız ki" dev bir pankart dikkat çekti. 
 
"BAŞKANIM HAKKINI HELAL ET BİZE"
 
Tribünlere gelen taraftarlar hep bir ağızdan, "Başkanım hakkını helal et bize," "Dik Duruş Yazıcı", "Tertemiz Şampiyon İbrahim Yazıcı" sloganları dikkat çekti.
 
KÜLTÜRPARK'TA KAHVATLI
 
Bursaspor taraftarlar, Bursa dışından gelen diğer kulüplerin taraftarlarına Kültürpark içersindeki Ender Çay Bahçesi'nde kahvaltı vermeleri dikkat çekti.
 
SİYASET VE SPOR DÜNYASINI BULUŞTURDU
 
Kulübü Başkanı Fikret Orman da, cenaze törenine katılmak için Bursa'ya geldi. Orman, Bursalı Beşiktaşlılar Derneği yöneticileriyle birlikte Ulucami de yapılan törene katıldı. Atatürk Stadı'ndaki törene katılanlar arasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve Ak Parti milletvekili Hakan Şükür, CHP Milletvekili Sena Kaleli, Basın İlan Kurumu Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Büyükşehir Belediyespor eski Başkanı Göksel Gümüşdağ, TFF Birinci Başkanvekili Ufuk Özerten, eski bakan Mehmet Ağar, Fenerbahçe eski yöneticisi ve işadamı Ali Koç, Gaziantepspor'un eski başkanlarından Celal Doğan da Atatürk Stadı'na gelen isimler arasındaydı.
 
AZİZ YILDIRIM, SADRİ ŞENER BURSA'DA
 
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Atatürk Stadı'na gelerek yakın dostu olan İbrahim Yazıcı'yı son yolculuğuna uğurladı. Yıldırım ve sarı lacivertli yöneticilerle gelenler arasında televizyon yorumcusu Rıdvan Dilmen, eski futbolculardan Tümer Metin de yer aldı. Cenaze törenine Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Öztürk de Bursa'ya geldi.
 
YÖNETİM VE ALTYAPI KATILDI
 
Bursaspor Yönetim Kurulu ve yeşil beyazlı kulübün altyapısında görev yapan tüm futbolcular cenaze törenine antrenörleriyle birlikte katıldı. Bursaspor altyapı futbolcuları Türk Bayrağını taşıdı. 
 
CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANIN TELGRAFLARI OKUNDU
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği telgraflar okundu.
 
TÜM CAMİLERDE SELA OKUNDU
 
Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı için Bursa'daki tüm camilerde aynı anda sela okunması dikkat çekti. Bu arada Emirsultan'daki mezarlığına Atatürk Stadı, Özlüce Vakıfköy Tesisleri'nden getirilen topraklar yayılması dikkat çekti. 
Yazıcı'nın cenazesi stadyumdan çıkarıldıktan sonra bir araca konularak Altıparmak Caddesi'ne çıkarıldı. Cenaze ile birlikte oluşturulan kortejin Ulucamii'ye gidişi sırasında, yoldan ve binalardan karanfiller atıldı. 
 
Yazıcı'nın cenazesi Ulu Camii'ndeki cenaze namazının ardından Emir Sultan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

DHA