Bursa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı, Bursa’da da törenlerle kutlanıyor. İlk tören, Heykel’deki Atatürk anıtı önünde yapıldı.

Bursada 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos 2014 Cumartesi 14:38 tarihinde eklendi.

Kutlama programı Atatürk anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ait çelenklerin koyulmasıyla başladı.

Kutlamaya Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, kurum müdürleri, yetkililer ve askeri erkân katıldı. Saygı duruşu, İstiklâl Marşı'nın okunması ve göndere bayrağın çekilmesiyle buradaki tören tamamlandı. Ardından Karaloğlu, valilik binasında tebrikleri kabul etti.

Kutlama programı, daha sonra Atatürk Caddesi'nde yapılan gösteriler ve geçit töreniyle devam etti. Buradaki program Vali Karaloğlu, Başkan Altepe ve Garnizon Komutanı Saldık'ın askerî birlikler ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. İstiklâl Marşı'nın ardından bir subay, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.

Daha sonra çeşitli gösteriler sergilendi. Osmangazi Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin adından Nilüfer Belediyesi konuk ülke ekibinin misafiri İspanya halk dansları gösteri grubu oyunlar oynadı. Canlı şarkılar eşliğinde gösteri yapan İspanyol grubun, özellikle Türk ve İspanyol bayraklarıyla gösterisi uzun süre alkışlandı.

Öğrencilerin şiir okumasıyla süren etkinlikler Nilüfer Belediyesi halk oyunları gösterisi, Tahtakıran Kılıç Kalkan ve Halk Oyunları Derneği kılıç kalkan gösterisiyle devam etti. Atatürk Caddesi'ndeki kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi. Kutlamalar, valilik tarafından verilecek Zafer Bayramı resepsiyonuyla tamamlanacak. 


CİHAN