Bursa’da dolandırıcılık çetesine darbe

Bursa’da, üniversite öğrencilerinin banka hesaplarını kullanarak telefonla aradıkları 2 kişiyi terör örgütü ile korkutup 21 bin 500 TL dolandıran şahıslar yakalandı.

Bursada dolandırıcılık çetesine darbe
15 Kasım 2014 Cumartesi 10:00 tarihinde eklendi, 1.064 kez okundu.


Alınan bilgiye göre B.Y. (40), O.A. (30) ve R.S. (20) isimli şahıslar, merkez Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi'ndeki bir kafede üniversite öğrencilerini kandırarak hesap numaralarını aldı. Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü okuyan ve kafede çalışan M.K. (21), İ.S. (18) ve A.Y.K’nın (19) hesap numaralarını isteyen şahıslar, öğrencilere, "Banka hesaplarımızda sıkıntı var. Bir arkadaşımızdan para gelecek, çekemiyoruz. Sizin hesabı kullanarak para çekebilir miyiz?" dedi. Dolandırıcılara inanan üniversite öğrencileri, banka hesaplarını tanımadıkları şahıslara verdi.

Öğrencilerin hesap numaralarını alan şahıslar, Afyon ve Sivas'ta yaşayan 2 kişiyi telefonla arayıp kendilerini ‘başkomser’ olarak tanıttı. “Hesabınız terör örgütü tarafından ele geçirildi. Sizin hesaplarınızı ele geçiren kişilere operasyon yapacağız. Paralarınızı vereceğimiz hesaba yatırın” diyen şahıslar, 2 kişiyi ikna etti. Dolandırıcıların verdiği hesaba toplam 21 bin 500 TL yatıran şahıslar, dolandırıldıklarını anlayınca polise başvurdu.

Yapılan araştırmada, paranın Bursa’da bir postaneden çekildiğini belirleyen polis, güvenlik kamera kayıtlarından şahısların kimliğini tespit etti. Yapılan operasyonda üniversite öğrencileri M.K., İ.S., A.Y.K. ile kafe sahibi M.B. ve O.A., R.S. gözaltına alındı. Diğer şüpheli B.Y.'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 kişi ‘dolandırıcılık’ suçundan adliyeye sevk edildi.


CİHAN