Bursa'da fabrika kül oldu

Bursa merkez Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi'nde bir plastik geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın, korkulu anların yaşanmasına neden oldu.

Bursada fabrika kül oldu
20 Temmuz 2013 Cumartesi 00:02 tarihinde eklendi, 1.320 kez okundu.


İtfaiye ekiplerince yaklaşık bir saatte güçlükle kontrol altına alınan yangında, fabrikadan geriye harabe bir bina kaldı.

Trafodan çıktığı tahmin edilen bir nedenle geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı. İftar sırasında çıkan yangın sonrasında çatısı tamamen çöken bina kullanılamaz hale geldi. Çalı Sanayi Bölgesi'ndeki geri dönüşüm fabrikasında trafodan çıktığı tahmin edilen yangında, fabrika tamamen harabeye dönerken, işçilerin iftara gitmiş olması muhtemel faciayı önledi. Çıkan yangın sonrasında içeride bulunan plastik ve elyaf gibi yanıcı maddelerin tutuşması ile bina alevler arasında kaldı.

Sahiplerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen onlarca Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer İlçe Belediyesi itfaiye ekibi, yangına müdahale etti. Polis görevlilerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yangında büyük bir maddi hasar meydana geldi.

Özellikle çatı bölümünün tutuşması ile yayılan yangın, yaklaşık iki saatlik bir çalışma sonrasında söndürülebildi. Zaman zaman fabrika içinde patlamalar olurken, yer yer tehlikeler de yaşandı. Özellikle yangın sırasında binanın çatısının çökmesi sonrasında itfaiye ekipleri büyük tehlike atlattı.

Yangını söndürmek için çatıya çıkan bir itfaiye eri, yanan çatının çökmesi sonrasında büyük tehlike atlattı. Çatı dışarı doğru çökerken, itfaiye eri ileri doğru kaçarak kurtuldu.

Bu arada, fabrikanın demir kapısını açamayan itfaiye ekiplerini imdadına bir iş makinası yetişti. İş makinasının fabrikanın ana giriş kapısını açması ile birlikte ekipler, binanın içine girerek alevleri söndürmeye çalıştı.

Diğer yandan, söndürme çalışmalarına katılanların dumandan etkilenmesi ihtimaline karşı olay yerinde 112 Acil Servis ekibiyle ambulans hazır bekletildi. Soğutma çalışması yapan itfaiye görevlileri, yangının çıkış nedeni ve hasar tespiti amacıyla çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İFTARDA FABRİKASININ YANIŞINI İZLEDİ

Fabrika sahibi Fatin Doğan, iftar öncesi çaresiz bir şekilde fabrikasının yanışını izlerken, basın mensuplarına, "Burası ambalaj atıkları toplama ve ayırma tesisi idi. İçeride kağıt ve naylon atıkları vardı. Neden alev aldığını bilmiyoruz.

Burada itfaiye raporu, söndürücü falan her şey vardı, kuralına göre her şey uygundu. Ama içeride yanıcı maddeler de var. Naylon var, kağıt var. Yapacak bir şey yok artık. Can kaybı yok. Mesaiden sonra yangın çıktı." şeklinde konuştu.


CİHAN