Bursa'da hayvanat bahçesine ziyaretçi akını

Havaların ısınmasıyla birlikte Türkiye'nin en büyüklerinden olan Bursa Hayvanat Bahçesi ziyaretçi akınına uğradı

Bursada hayvanat bahçesine ziyaretçi akını
20 Mayıs 2013 Pazartesi 15:24 tarihinde eklendi, 1.566 kez okundu.

Yıllık ortalama 450 bin kişinin ziyaret ettiği Bursa Hayvanat Bahçesi'ni sadece nisan ayında 60 bin kişi gezdi. 90 türden yaklaşık 700 hayvanın bulunduğu Bursa Zoo’da ziyaretçi sayısı özellikle bahar aylarında zirve yapıyor. Dünya Hayvanat Bahçeleri Birliği’nin de başkanlığı yapmış olan Koen Brouwer’ı danışmanlığında yeniden yapılanan hayvanat bahçesinde hedef yıllık 1 milyon ziyaretçi sayısını ulaşmak.

Hayvanat bahçesinde 7 yıldır görev yapan Veteriner Hekim Nalan Ertaş, 206 bin metrekare alan üzerine kurulu hayvanat bahçesinde yaz aylarında ziyaretçi sayısında büyük artış yaşandığını belirtti. Hayvanat bahçesinin doğal güzelliği için de gezildiğini anlatan Ertaş, "2013 yılında 142 bin olan ziyaretçi sayısının yaklaşık 60 bini sadece nisan ayında bahçemizi ziyaret etti." şeklinde konuştu.

Hayvanat bahçesine son olarak Hollanda ve Almanya'dan papağan ve bal yiyen kuşlarını getirdiklerini aktaran Ertaş, "Ziyaretçilerin profiline göre kimileri kedigilleri, bazıları ise maymun ve kuşları izlemeyi tercih ediyor. Hayvanlar türlerine göre doğal hayatta olduğu gibi uzmanlar gözetiminde besleniyor. Vatandaşlarımızın görmesi açısından belli saatlerde bazı hayvanlara ekstra yiyecek veriyoruz. Hafta sonları ziyaretçi sayısı 14 bini buluyor. Özellikle bu bahar döneminde öğrenci grupları yoğunlukta. Nisan ayında 10 bin öğrenci bahçemizi ücretsiz olarak ziyaret etti. Öğrencilerden eğitim öğretim sezonunda para alınmıyor. Ancak yetişkinlerden ise 3,5 lira ücret alıyoruz." dedi.

Şu anda Amur kaplanı ve sülün barınaklarının hazırlandığını anlatan Ertaş, yerlerinin yapılması ile bu hayvanların da getirileceğini vurguladı. Bahçeye hayvanların gelmesi ile ziyaretçi sayısının da arttığını bildiren Nalan Ertaş, yıllık ziyaretçi sayısının 450 bini bulduğunu bildirdi.

Ziyaretçilerden özellikle hayvanları beslemek isteyenlerden yakınan Veteriner Hekim Nalan Ertaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Özellikle havanlara yiyecek vermekte ısrarcı ziyaretçilerimiz oluyor. Hayvanların beslenmeleri farklı olduğu için bazen onların düşünemediği yiyecekler hayvanlara zarar verebiliyor. Biz de ziyaretçilerimizi uyarıyoruz. Onların da bakıcıların uyarılarına uymalarını istiyoruz. Ayrıca bazı ziyaretçilerimiz hayvanlarla fotoğraf çektirmek için tehlikeli ve riskli olaylara neden oluyor. Onların da daha dikkat etmelerini istiyoruz."


CİHAN