Bursa'da ilk teravihte camiler doldu taştı

Bolluk ve bereket ayı Ramazan'ın ilk teravih namazında camiler doldu taştı.

Bursada ilk teravihte camiler doldu taştı
09 Temmuz 2013 Salı 09:21 tarihinde eklendi.

Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Bursa’da, bazı vatandaşlar ordunun sefere giderken ve döndükten sonra topluca namaz kılmak için kullandığı 600 yıllık tarihi Namazgah’ta yıldızlar altında namaz kılmanın heyecanını yaşadı.

HELAL KAZAN HELAL YE

Af ve mağfiret ayı Ramazan ayı kılının ilk teravih namazıyla başladı. İlk teravih namazını tarihi camilerde kılmak isteyen vatandaşlar erken saatlerden itibaren camilere akın etti. Bursa Ulu Camii, saatler öncesinden doldu. Tarihi caminin minarelerine 'Helal kazan, helal ye' yazılı mahya asıldı. Bazı vatandaşlar da ilk teravih için Namazgah’taki ecdad yadigarı mescidi tercih etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak yenilenen ve Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk dönemlerinde orduların sefere gidiş ve dönüşlerinde topluca namaz kılmak için kullandığı 600 yıllık tarihi Namazgah’ta bu sene de teravih kılınıyor.

Vatandaşlar, yıldızların altında serin havada teravih kılmanın tarif edilemeyeceğini söyledi. Yıldırım ilçesindeki tarihi Namazgah mescidi, ilk günden dolup taştı. Mihrap ve minberi mermerden olan ve üstü açık tarihi mekanı dolduran kalabalık, huşu içinde namaz kaldı.


CİHAN