Bursa'da metal işçilerinden eylem

Bursa'da Türk Metal İş Sendikası'na üye yaklaşık 3 bin işçi, esnek çalışma saatleri, düşük mesai ücretleri, geç emeklilik yaşı ve düşük zam oranlarını protesto etti.

Bursada metal işçilerinden eylem
10 Nisan 2013 Çarşamba 19:58 tarihinde eklendi, 1.511 kez okundu.

 

Haklarını alamadıklarını savunan işçiler, gerekirse grev haklarını kullanacaklarını kaydetti.
 
Merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Oyak Renault Fabrikası'nın önünde toplanan yaklaşık 3 bin işçi, haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem gerçekleştirdi. İşçiler alanda 'Vur,vur inlesin işveren dinlesin', 'Ekmeğe uzanan eller kırılsın' sloganları attı.
 
Daha sonra işçilere hitap eden Türk Metal Sendikası Nilüfer Şubesi Başkanı Ruhi Biçer, 9 Ocak'ta başladıkları toplu iş görüşmelerinin 4 Mart'ta uyuşmazlıkla sonuçlandığını dile getirdi. Sürecin greve doğru gittiğini ifade eden Biçer, "Grev olursa sorumlusu biz değiliz. Mess patronlarının dayatmacı tavrı bu. Çok şey mi istiyoruz? Hayatımıza anlam katan anlaşma istiyoruz" dedi.
 
İşçilere yüzde 4.6 zam verilirken, sosyal yardımların yüzde 9 arttığını ve bunun zam olarak dile getirildiğini kaydeden Biçer, gerçek enflasyonun çarpıtıldığını belirterek, "Enflasyonu düşük gösteriyorlar. Doğalgaz, elektrik, odun- kömür yüzde 20'den fazla artıyor. Su, ulaşım, ekmek, ayçiçek yağı oranları öyle demiyor. Patronlar fazla mesaiyi kaldırdım, esnek çalışma diyorlar. Doymuyorlar. Zulme ve teklife hayır diyoruz" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından slogan atmaya devam eden işçiler, daha sonra olaysız dağıldı. Türk Metal- İş Sendikası'na üye işçiler aralarında TOFAŞ ve Gemlik Serbest Bölgesi'nde yer alan fabrikalarında aralarında bulunduğu Türkiye genelindeki 227 işyerinde aynı saatlerde eylem yaptı.

DHA