Bursa'da orman yangını

Bursa'nın Kestel ilçesi Gölbaşı Sarıkaya mevkiinde öğlen saatlerinde çıkan orman yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

15 Eylül 2013 Pazar 17:19 tarihinde eklendi.

Zeytinlik alanda çıkan yangının ormanlık alana sirayet etmesiyle ekipler teyakkuza geçti. Yangına bir helikopter havadan müdahele ederken, çok sayıda ekip de karadan müdahele ediyor.

Saat 12.30 sıralaırnda Sarıkaya mevkiinde bir zeytinlikte çıkan yangın ormanlık alana sirayet etti. Havanın da rüzgarlı olması sebebiyle yangın kısa sürede büyüdü. Bursa orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına hem havadan hem karadan müdahele ediyor.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, "Yangın, Turanköy Rampası’nda Gölbaşı mevkiinde gölün güney yamacında çıktı. Zeytinlikten çıktığı şeklinde tespit var. Ancak şuan söndürmeye odaklandık. Jandarma ve ekiplerimizle faili de araştırıyoruz. 5 hektarlı bir alanda yangın devam ediyor.

Yangına 1 helikopter, 10 arazöz, beleye itfaiye ekipleri ve 50 civarında işçi müdahale ediyor. Sırt bir yer olduğu için uğraştırıyor. Farklı yerlere de sıçramış durumda. Kısa sürede kontrol altına alacağımızı umut ediyoruz." diye konuştu.


CİHAN