Bursagaz ISO 50001 sertifikası aldı

Bursagaz, sahip olduğu sertifikalara bir yenisini daha ekleyerek ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi sertifikası aldı.

Bursagaz ISO 50001 sertifikası aldı
31 Aralık 2012 Pazartesi 15:43 tarihinde eklendi.

 

ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, ISO 10002 ve OHSAS 18001 belgelerinin sahibi olan Bursagaz, 2004 yılından bugüne devreye aldığı enerji verimliliğine ilişkin birçok iyileştirme projesinin yanı sıra enerji kullanımında verimlilik konusunda da öncülük yaptı. Doğalgaz dağıtım sektöründeki ilk ISO 50001 belgesinin sahibi olan Bursagaz, enerji verimliliği alanında önemli projeler ortaya koydu.
 
Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sektöründe ISO 50001 belgesini alan ilk şirket olmanın önemine dikkat çekti. Enerji yönetim sisteminin mevcut uygulamaların sistematikleştirilmesi adına önemli bir adım olduğunu belirten Tola, somut hedeflerle ilerlemenin şirket değerine katkısının son derece olumlu olduğunu ifade etti. 
 
Enerji yönetim sisteminin, enerji kullanım alanlarının önceliklendirilmesini sağladığını vurgulayan Tola, böylece iyileştirme yapılacak yatırım önceliklerinin daha etkin bir şekilde belirlenebildiğini ifade ederek bu uygulamaların özellikle enerji üreten ve dağıtan şirketler tarafından benimsenmesinin önemini anlattı. 
 
Şirketin enerji kullanım alanlarının daha verimli hale getirilmesini sağlayan uygulamada, hem proses hem de hizmet bazlı enerji tüketiminin yönetiminin açık hedefler üzerinden yürütüldüğünü belirten Tola, enerji tüketiminin optimize edilmesinin şirket giderleri üzerine olumlu etkisinden bahsederken, bu davranış tarzının aynı zaman bir sosyal sorumluluk bilincini de beraberinde getirdiğini dile getirdi. 
 
Bursagaz Teknik Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Özden ise Bursagaz Enerji Yönetim Sistemi Yönetim Temsilcisi olarak, bu sistemin sürekliliğini sağlamanın önemli bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Özden, enerji verimliliği uygulamaları kapsamında, şehir giriş istasyonlarında kullanılan ısıtıcı kazanlarında yapılan revizyonlarla ve hizmet binalarındaki cihaz ve donanımların yüksek verimlilikte seçildiğini kaydetti.

CİHAN