Bursalı kadınlar da, dansla protesto etti

Bursalı kadınlar bir araya gelerek kadına karşi şiddeti dans ederek protesto etti

Bursalı kadınlar da, dansla protesto etti
14 Şubat 2013 Perşembe 20:54 tarihinde eklendi, 1.222 kez okundu.

 

 
Dünyada 63 ülkede kadına şiddete dikkat çekmeyi amaçlayan “One Billion Rising” kampanyasının Bursa’da ayağı ise renkli görüntülere sahne oldu. Korupark Alışveriş Merkezinde Atrıum etkinlik alanında düzenlenen danslı protesto gösterisinide bir araya gelen onlarca kadın kadına şiddeti dans ederek kınadı.
 
Nilüferli kadınlar 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Korupark Alışveriş Merkezi’nde çok farklı bir etkinlikle kadına yönelik şiddeti protesto etti. 'One Billion Rising' ismi ile tüm dünya genelinde örgütlenen projenin Bursa ayağı Nilüfer Belediyesinin de desteği ile renkli görüntülere sahne oldu.
 
'Kadına Şiddete karşı hayır' demek için Korupark’ta bir araya gelen Bursalı kadınlar dans ederek seslerini duyurmaya çalıştı. Özgürlüğü simgeleyen beyaz kurdelaları kollarına bağlayan Bursalı kadınlar Tango Evita dans ve sanat evi merkezi görevlilerinden Türkan Bulut Yiğitdinç tarafından hazırlanan koreografileriler eşliğinde dans etti.
 
Saat 18.00’de toplu bir şekilde dans etmeye başlayan kadınlara profesyonel dansçılar ise eşlik etti. Kadınlar tarafından yapılan dansa eşlik eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de dans etti. İlginç görüntülerin yaşandığı dans gösterisinde Başkan Bozbey'e kadınlar yakın ilgi gösterdi.
Türkan Bulut Yiğitdinç yaptığı açıklamada tüm dünyada kadına şiddeti protestüo etmek için bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi. 

CİHAN