Bursaspor 4-1 Eskişehirspor

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 3. haftasında Bursaspor ile Eskişehirspor arasında oynanan karşılaşma 4-1 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

22 Ocak 2014 Çarşamba 19:27 tarihinde eklendi, 1.063 kez okundu.


Bu sonuçla puanını 7'ye çıkartan Bursaspor, grupta liderliğe ulaştı. Yeşil-beyazlı takım, bu sezon ilk defa bir maçta 4 gol atmayı başardı.

50. dakikada Sezgin'in sağdan kale içine yerden gönderdiği topa müsait pozisyondaki Kamara vurmak istedi. Kaleciyi de geçen topu Kamara'nın ayaklarına takılınca Bursaspor defansı topu uzaklaştırdı.

53. dakikada Belluschi'nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Fernandao'nun vuruşunda top kalecide kaldı.

54. dakikada Erman'ın soldan ceza alanı içine gönderdiği topa Necati dokundu. Uzak köşeye giden topu kaleci Frey uzanarak kontrol etti.

66. dakikada Bursaspor farkı 3'e çıkardı. Sestak'ın soldan verdiği pasla kaleci ile karşı karşıya kalan Belluschi, kaleci Boffin'i de geçerek topu boş kaleye gönderdi: 3-0.

71. dakikada soldan Sestak'ın ortasında Fernandoa, arka direkte müsait pozisyonda topa vurdu. Top yandan auta çıktı.

75. dakikada Erman'ın soldan kullandığı korner atışında ceza sahasında Diego Oliveira topu kafayla ağlara gönderdi: 3-1.

82. dakikada Fernandao'nun ceza alanı içinde Dede tarafından düşürülmesiyle hakem penaltı noktasını gösterdi. Kazım'ın kullandığı penaltı atışında top ağlarla buluştu: 4-1.

90+1. dakikada Murat'ın pasıyla sağdan ceza alanına giren Fernandao, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert vurdu. Kaleciye çarpan top yandan kornere çıktı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele 4-1 Bursaspor'un üstünlüğü ile sona erdi.


CİHAN