Bursaspor Elmander'in peşinde

UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verdiği cezaların ardından Timsah'a tarihinde ikinci kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme fırsatı doğdu. Yeşil-Beyazlılar, hemen transferde gaza bastı

Bursaspor Elmanderin peşinde
27 Haziran 2013 Perşembe 13:34 tarihinde eklendi.
FANATİK gazetesinde yer alan habere göre, Yeni sezon çalışmalarını sürdüren Bursaspor’da Erkan Körüstan başkanlığındaki yönetimin, UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş’a ceza vermesiyle planları değişti.

Tarihinde ikinci kez Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterme fırsatı yakalayan Yeşil-Beyazlılar, transfer politikasında değişikliğe gidecek. İki ön eleme oynayacak olan Timsah, Devler Ligi’ne katılması durumunda oradan gelecek parayla hem nefes alacak hem de bomba transferlere imza atacak. Karararın onanmasıyla birlikte harekete geçecek olan Bursaspor Yönetimi, güçlü bir kadro için kolları sıvayacak. Yeşil-Beyazlılar’ın Avrupa tecrübesi olan kaliteli bir forvete imza attırması da kolaylaşacak. Daha önce gelmeye sıcak bakmayan isimlerin bu olayın ardından fikirlerini değiştireceği belirtiliyor.
 
İlk hedef Elmander
 
Timsah’ın hedefinde öncelikli olarak Galatasaray’ın İsveçli yıldızı Johan Elmander bulunuyor. Yeşil-Beyazlı yöneticilerin 32 yaşındaki oyuncu için Sarı-Kırmızılı kulüple görüşmeleri hızlandırdığı öğrenildi. Bu arada UEFA’dan gelen haber kentte de heyecana neden oldu. Yerel gazeteler haberi manşetten duyururken ‘Timsah’a UEFA’dan piyango’, ‘Devler Ligi’ndeyiz’ ve ‘Şampiyonlar Ligi kapısı aralandı’ gibi başlıklar attılar. Bursaspor’un Devler Ligi’ne katılması halinde zorlu rakipler bekliyor. Kura çekiminde seri başı olamayacak olan Yeşil-Beyazlılar’ın muhtemel rakipleri ise Rusya’dan Zenit, Hollanda’dan PSV Eindhoven, Ukrayna’dan Metalist Kharkiv, Fransa’dan Lyon, Yunanistan’dan PAOK olacak.